torstai 18. kesäkuuta 2015

Projektin päätös -ja uuden alku! Ilmoittaudu nyt!

Projektilla on hyvä olla alku ja loppu.
Seuraavan projektin voi sitten alkaa puhtaalta pöydältä, uusin tavoittein ja uudella innolla.

Uusi alku houkuttelee, innostaa ja terävöittää. Se on kuin ihana syksyn tuoksu, uusi koulureppu, puuttuvat etuhampaat ja ikää 7v.


Maaliviitta saa pusertamaan itsestä irti kaiken. Hevosenkenkä ja kalkkiviivat, huutojoukot ja selostajan suopea tilitys. Maalivaatteen alle sijoitettu tähtäin antaa luvan repiä irti jokaisen voimanrippeen ja kaiken henkisen vahvuuden.

Kun tuon hampaattoman alun, sekä kaikkensa antaneen lopun saa elää elämässään uudestaan ja uudestaan eri projekteina, säilyy elinvoimamme korkealla tasolla. Eletään vuoroin uteliaan innostunutta ensimmäistä päivää ja sitä täyttä ja intohimoista viimeistä.

Kaikkien aikojen kone 2015, eli RAAKAHERKUT ovat kulkeneet yhden projektinsa loppuun 20.6.2015.

Projektin tuloksia voidaan mitata monella tapaa. Yksi tapa oli ryhmässä toteutettu lopputyö.

Yksi selkeä kuvaaja on matemaattinen mittaus: Kilot, sentit ja prosentit. Viskeraalirasva, painoindeksi, fiiliksissä olo, kepeä mieli, kotikokin elämykset ja onnistumisen riemu, uusien ystävien ja tsemppikaverien löytyminen. Omaan itseen tutustuminen ja oman ajattelun seuraaminen. Omien tapojen ja ajatusmallien tutkailu. Rauhoittuminen. Tärkeiden asioiden listaaminen ja omien arvojen toteuttaminen. Oma suhtautuminen onnistumisiin ja kuoppakohtiin. Todella paljon näkökulmia ja harrastuneisuuden vahvistumista. Kiloista sen verran, että lopulta 27 naisen joukoksi tiivistynyt porukka pudotti n. 180 kiloa painoa, joka on keskimääräisesti 6,6 kg/ hlö.
Osa kuitenkin lähti mukaan painoindeksin ollessa jo valmiiksi erittäin hyvällä tasolla, joten tarkoitus oli lähinnä lisätä painoa lihaksen muodossa, eikä välttämättä enää juuri rasvaa tikistää. Myös reilusti painonpudotusta halajavia löytyi ryhmästä. 7 naista pudotti painoaan  -10 kg. tai yli.Ryhmä ei pudota painoa kenenkään puolesta, mutta hyvää tukea se antaa ja on jakamassa uusia vinkkejä, kertaamassa jo opittua, silittämässä päätä ja piiskaamassa perziille luovuttamispisteessä olijaa. Ryhmä herättelee vastuuseen ja vaatiikin aika lailla, innostaa ja välillä tietty kiroilee huonompina hetkinä kanssasi. Ryhmä ei ole välttämättä ollenkaan se helpoin tie, mutta mielenkiintoinen, terveellinen, perusteltu ja näkökulmia antava.


OTTEITA RYHMÄN LOPPUTÖIDEN TEKSTEISTÄ:

 "Tällä hetkellä kroppa on tottunut todella hyvään. Tarkoitan hyvää ruokaa, riittävää liikuntaa ja lepoa. Kun joku näistä asioista saa kolahduksia, kroppa reagoi heti."


" Jotenkin on tullut tarve säilyttää arvokkaita asioita arvokkaalla tavalla."


"Olen saanut tämän ryhmän myötä ruokailuuni rytmin ja kasvikset ovat luonnollinen osa ruokavaliotani jatkossakin, siitä olen varma! Unen laatu on parantunut, nukun todella hyvin, kun käyn nukkumaan. Olo on keventynyt ja senttejä on kropasta lähtenyt. Ja kiitos viikottain otettujen kuvien, niistä sen jopa itsekin näkee. Eli tavoitteisiini olen päässyt ja ehkä enemmänkin mitä olisin alussa osannut kuvitella.
Kannustusbiisini on ollut tämän kevään Elastisen "Eteen ja ylös". Mottoni on jatkossakin:
"Katse eteen ja suupielet ylöspäin,
Teen vastoinkäymisistä voimaa." "En missään nimessä uskonut tammikuussa, että saan pudotettua painoa kevään aikana 10 kiloa! Olen tosi ylpeä itsestäni!""Se, mitä en odottanut tässä ryhmässä oli hillitön energiatason nousu. Se on ollut ehkä suurin ja paras asia tässä keväässä. Entinen sohvaperuna on nyt todellakin entinen sohvaperuna. Jotenkin olen muutenkin saanut taas elämäni ohjaksista kiinni. En tunne huonoa omaatuntoa siitä, että herkuttelen edelleen silloin tällöin huttuherkuilla, vaan sitten tuntuu taas hyvältä palata ruotuun kun tietää, että on välineet, joilla korjata tilanne. Joku päivä tämäkin asia tulee todennäköisesti muuttumaan: joku päivä en enää tarvitse huttuja, mutta se päivä on vielä edessä päin. Olen varustautunut pitkään matkaan ja sen matkan varrella tulee taatusti olemaan huonoja päiviä, mutta hyviä päiviä on rutkasti enemmän!"
"Ja nyt voin todeta, että kaikki tämä kyllä kannatti! On ihan voittajafiilis!"

"Tämä viisi kuukautta on loppujen lopuksi lyhyt matka, mutta siitä huolimatta ryhmään osallistuminen on antanut eväitä todella paljon tulevaa kohti. Viikkotehtävien avulla on saanut miettiä monia juttuja, joita ei olisi muutoin tullut mietittyä. Moni asia on avartunut ja asioita ehkä miettii ja suhtautuu niihin toisella tavalla kuin aiemmin. Paljon on siis tapahtunut pään sisällä ja matka siinäkin jatkuu. Kaikki on kiinni itsestä ja omasta asenteesta. ""Sen verran päättäväinen olen ollut (tai mitä se sitten onkaan), ettei lipsumisia ole juurikaan tullut ryhmän aikana. Mutta niitä tuli onneksi juuri sen verran, että niistä on voinut ottaa opiksi. Lipsumisen jälkeen on vain palattu takaisin ruokavalioon ja se on siinä! Ei käynytkään kuinkaan! Siitä pystyi jatkamaan uudella tarmolla eteenpäin, eikä se ohi ruokavalion syöminen jäänytkään ns. päälle. Se on ollut mahtava oppi tämän ryhmän aikana. "


"On kyllä ollut elämäni parhaimpia päätöksiä liittyä tähän."

 "Päivisin olen paljon virkeämpi hyvän unen ja sokerittoman ruokavalion ansiosta. Ennen päivät saattoi mennä haukotellessa... Nyt minulla on virtaa ja selvä rytmi syömisessä.""Suurin muutos on kyllä ruokavaliossa. Uskomatonta miten se vei multa heti ensimmäisten 10 viikon (ainakin melkein) aikana ne 10kg. Nyt sitten olen vaan pyrkinyt pitämään painon siinä."

"Mä niin nautin siitä, että vaatteet ei purista ja kiristä ja että mulla on kevyt olo. Liikkuminen on huomattavasti helpompaa ja jotenkin se sporttinen minä on jälleen tässä. Enkä mä halua tästä olosta luopua. "
"Kevään aikana minulle on vahvistunut ajatus, että hyvinvointini on kokonaisuus. Erilaisten osien summa. Omaan hyvään oloon voi vaikuttaa monella tavalla. Oikeanlainen ruoka, mielekäs tekeminen (työ, liikunta) ja riittävä lepo takaavat minulle hyvän olon."

 "Alkuun ei onnistunut kasvisten syönti, talvella kun eivät ihan parhaimmillaan, eikä vettäkään muka jaksanut juoda NIIN HIRVEETÄ MÄÄRÄÄ, että kolme litraa pitäis mennä, ei kyllä onnistu!
Sitten kuitenkin pikku hiljaa teitä muita seuraten asiat alkoivat loksahdella kohdilleen."


"Vaikka olin jo ollut yhden "kauden" Petran ryhmässä, en osannut tarkalleen eritellä minkälainen matka olisi tulossa. Ruokavalio sinänsä oli tuttu, mutta uusi tavoite, uudet ihmiset, uudet ideat ja uudet keskustelut tekivät keväästä omanlaisen. ""Olen äärettömän onnellinen, että on vaihtoehtoja perinteisille leivonnaisille. Saan tehdä mielipuuhaani eli leipoa ja sitten vielä syödä valmistamiani herkkuja! Raakaherkut ovat saaneet minut voimaan paremmin."
"Tänä keväänä raakaherkkujen valmistus on lähtenyt lentoon ja välillä ihan lapasesta...Ensimmäisen raakakakun tein vajaa vuosi sitten ja minusta se oli kamala. En ole tehnyt samaa kakkua toistamiseen, joten en pysty sanomaan oliko kyseessä huono resepti vai olinko vain tottumaton raakakakun makuun. Nykyäänhän mikään tavallinen leivonnainen tai karkki ei maistu miltään verrattuna raakaherkkuun."

"Odotin ryhmältä ruoka ohjeita ja sekin täyttyi! Aivan huikeita ohjeita onkin tullut! ja lisänä muita huikeita juttuja ja itsensä tutkiskeluita....  ei maailma siihen kaadu jos nyt likaset sukat ei ole menneet pyykkikoriin asti!"


 "Ei sitä tajuu kuinka iso on kun on iso!! Vasta kun on laihtunut tajuaa!"

"Kevään aikana on vahvistunut ajatus, että mistään ei tarvitse jäädä paitsi kun on raakaherkkuja. Mielestäni raakaherkut ovat arvokkaita ja ainutlaatuisia. Ovathan raakaherkkujen ainesosat rahallisestikin arvokkaita, mutta niiden vaikutukset kropassa ja mielessä ovat arvokkaampia."
 


"Alkuun tavoite oli tiputtaa 5 kg pois, toisin kävi. Painoa lähti -11,2 kg. "

"Ensimmäisellä viikolla ruokapäiväkirjaan olin kirjoittanut, että; voiko ihminen elää näin??? Voi! Mä todistin sen."


 "Joitakin numeroita haluan nostaa tänne. Rinnanympärys on 5cm pienempi tänään kuin aloitin ryhmässä, hauis 2cm pienempi, vyötäröstä on lähtenyt 16cm! Reisi on pienentynyt 8cm! Ja painoa on tippunut, tästä vartalolta kiloina 14kg, ja ihan syömällä! Käsittämätöntä ottaen aika huomioon, millä aikavälillä tämä kaikki on tapahtunut. BMI oli tätä raakaherkkua aloitettaessa 32% merkittävä lihavuus ja nyt viisi kuukautta myöhemmin 26,6% lievä lihavuus ja vaatii noin 5 kilon pudotusta päästä normaalipainoon. "


"Ei sanat riitä kiittämään teitä kaikkia tsemppauksista ja neuvoista ja ajatuksista joita olette kirjoitelleet. Ja iso kiitos etenkin niistä ajatuksista, jotka ovat saanut miettimään asioita pinnan alla enemmän ja sitä mitä minä haluan/tarvitsen ja mitä minulla on jo olemassa olevaa voimavaraa."


"Olo on keventynyt, mieli virkistynyt jaksamistaso on aivan uudella ulottuvuudella mitä ennen tätä. Ja olet jopa aamiaisen oppinut syömään, joten se jo sinänsä on minulta hyvä suoritus. Ei enää tämä kone ilman joka aamuista mantelileipää kasviksineen lähde käyntiin."


"Joskus alussa kyllä tuli sellainen olo, että välillä olisi tehnyt mieli heittää kasvikset pitkin seiniä, mutta ei enää. Niistä on tullut pysyvä osa ateriointia."

"Alkuaikoina ajattelin, että voi kun tämä jo loppuisi ja pääsisi syömään ihan mitä vain. No, se oli silloin ja nyt on kyllä vahvasti sellainen olo, että kyllä tällä mennään tästä eteenpäinkin, ehkä ei ihan sitä puolta kiloa kasviksia joka aterialla mutta kasviksia joka tapauksessa jokaisella aterialla ja pitää yrittää muistaa myös se, että ei se ruokailujen väli pääsisi liian pitkäksi.""Kesäkurpitsalasagne, mantelileipä, kaalikeitto, kasvisranut ja kasvissosekeitot kyllä pysyvät jatkossakin mukana. Ikinä ei olisi tullut mieleenkään tehdä parsasosekeittoa jos en olisi sitä M:n kirjoituksesta kerran bongannut ja siitä on kyllä tullut kaikkien suosikki."


 "Nämä raakaherkut, joista tuskin olin kuullutkaan. Snickersiä tulee jatkossakin olemaan aina pakkasessa. Raakakakkujakin varmaan teen jatkossa ja suklaata. Niillä saa sen makeannälän kuriin eikä tarvitse irtokarkkeihin sortua.""Silloin mietin, että itsensä kantamisella on hirmu suuri merkitys. Ja tokikin silläkin, että käyttää sopivia vaatteita. Tai ne ei olisi sen kolme numeroa isot. Toivottavasti osasin selittää ymmärrettävästi. Selkä suoraan siis!""Kasvisten käyttö on todellakin lisääntynyt ja muodostunut rutiiniksi. En osaa olla enää ilman. Moni on kysynyt että koska meinaan palata "normaaliin" ruokavalioon. No, en meinaa. Minusta tämä on hyvä ja normaali. Olo on loistava, ei turvota eikä väsytä. Huonolla syömisellä sekä turvottaa että väsyttää, enkä halua enää palata siksi sohvaperunaksi joka joskus olin. Olin aina väsynyt ja nuutunut. Mutta en enää. "
"Etsin tästä ryhmästä tukea siihen että löytäisin itselleni loppuiäksi sopivan ruokavalion jolla painonhallinta onnistuu. Mielestäni olen sen nyt löytänyt ja aion tällä myös jatkaa koska tämä sopii sekä kropalleni että ideologialleni: puhdasta, tuoretta, kotimaista, mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa josta kroppani saa kaiken mitä se tarvitsee voidakseen hyvin."


"Oikeastaan sitä painonpudotustakin tärkeämpi tavoite tässä koko projektissa on minulle ollut se, että olen oppinut suhtautumaan syömiseen vähän fiksummin. Päässyt niistä "meni jo ketuiksi", "huomenna aloitan", "tänään syön huonosti ja huomenna "rankaisen"", "kasvikset on pakkopullaa", "nyt kitkutellaan niin tulee tulosta" ym ym-ajatuksista ja löytänyt jotenkin sellaisen zen-fiiliksen tähän syömiseen. "

 
 

"Viisaus ei asu mussa.
Ei rankaisu muuta tietäni.
 Luovimaan oon pystynyt
ehkä ongelmissani.

 Kun multa muuttuu body
Lihavat raajat voidaan keventää
niin ettei jalkoihin satu.

 Mut sitä ei voi kiistää ettei
se oo, tehonnut jo.
Läskiä vyön alle, vähemmän
 kuin ennen puumalle.""Minua peilistä katsoo erilainen minä. Sisällänikin on jo muutosta tullut ja se tuntuu äärettömän hyvälle, kun voin hyväksyä minut. Olen oppinut kuulemaan ja tuntemaan kehoani paremmin. "
 
KUVAT OVAT RAAKAHERKKUJEN LAUTASILTA JA VARTALOISTA.
 
 
 
Uusi ryhmä; VILLIÄ VIHERVOIMAA,  käynnistyy 29.6.2015
 • Pääset ryhmään mukaan ilmoittautumalla Petralle facebook-viestillä. Kannattaa kysyä ensin, onko ryhmässä vielä tilaa ja vastata vasta sitten kysymyksiin. Henkilökohtaisen ohjauksen ja seurannan vuoksi ryhmään eivät tälläkään kertaa mahdu ihan kaikki halukkaat. -Nopeat elävät.
 
 • Ryhmä toimii Facebookissa, muuta vaihtoehtoa osallistumiselle ei ole.  Sinulla tulee myös olla mahdollisuus kuvata ja ladata valokuvia ryhmään viikottain.
 • Facebookin lisäksi sinut liitetään blogin lukijaksi, jossa on kattava tietopaketti ravinteikkaasta ruuasta ja ohjeita tulevaan matkaan. Tämä blogi aukeaa VAIN ryhmän jäsenille.
 • Pääset myös katsomaan ryhmälle tehtyjä videoita. Näitä varten kerro ilmoittautuessasi myös sähköpostiosoitteesi.
 
 • Ryhmän hinta 100€/5kk. (sis. ruokavalion, liikuntaohjeet, videot,  online tuen ja ryhmätoiminnan. Aina jotain enemmän, aina jotain uutta)
 • Nordea, Saarijärvi. Tahdonvoimaa FI5310 52 3000 111 822/VIESTI: Villiä vihervoimaa-ryhmä ja oma nimi
Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja lähetä ne facebook-viestinä Petralle, samoin kuin kuvat itsestäsi bikineissä: Edestä, takaa, sivulta. Maksettuasi osallistumismaksun, sinut liitetään  maanantaina 29.6.2015 VILLIÄ VIHERVOIMAA- ryhmään.

Valmistaudu ryhmän alkuun hommaamalla viimeistään maanantaiksi jääkaappiin ainakin 3 kg. kasviksia ja juureksia. Lisäksi kannattaa hommata pähkinöitä, lihaa, kaurahiutaleita, raejuustoa, mantelijauhetta, munia ja hapankorppua, marjoja.

Blogin ruokakuvista ja resepteistä voit ottaa inspiraatiota omiin keitoksiisi jo tänään.

Ryhmässä edellytetään viikottain valokuvaamista, punnitsemista ja mittaamista, sekä tulosten kirjaamista. Lisäksi sinun tulee olla motivoitunut ja aktiivinen ryhmän jäsen viikkotehtäviin vastaamisessa ja  ruokakuvien ja omien oivallusten päivittämisessä.

Ryhmässä pudotetaan painoa syömällä puhdasta, aitoa ja kunnollista. Syömällä säännöllisesti, oikeita aterioita, nautiskellen. Jos päätät lähteä mukaan, ota heti alusta asti täysi vastuu tekemisistäsi ja päätä, että lähdet tekemään kaiken niin hyvin ja tarkkana, kuin olla voi. Kukaan ei ryhmässäkään syö sinun puolestasi. -Ei hyvin, eikä huttua.
Sinä itse teet jokaisen valinnan, mitä ikinä teetkin. Startti ja menestyksekäs eteneminen alussa tuo motivaatiota jatkoon. Uuden alun huuma kannattaa käyttää mahdollisimman pitkään hyväksi, sillä oikea muutos vie sen 3-5 vuotta ja siinä ajassa kerkeää tulla myös niitä kuopassa käyntejä. Ne on helpompi ylittää, kun aloitus on vahva ja hyvä.

Ryhmässä ei pudoteta painoa alle normaalin BMI:n, joten terveydellä ei leikitä. Tarkoitus on saada oma olo ja toimiva, terve kroppa.


Pohdiskele kysymyksiä ja ilmoittaudu mukaan, jos kaipaat mukavaa harrastusryhmää. (Posliinimaalaajatkin osaavat maalata kotona yksin, mutta RYHMÄSSÄ SE ON PALJON MUKAVAMPAA ja ryhmässä ollaan aina ajan hermolla ja uusimmissa tekniikoissa kiinni. Sama asia terveiden elämäntapojen kanssa. Samanhenkisen porukan kanssa on mukava harrastaa. Vaikka vuodesta toiseen. Aina uusimpien ideoiden saattelemana!)
 
VASTAA NÄIHIN:
 • Nimi, ikä, 

 • Paino, pituus
 • Tavoitepaino
 • Mitat sentteinä :
  1. Rinnanympärys(rintojen alta, leveimmästä kohtaa)
  2. Hauis(pulleimmasta kohtaa)
  3. Vyötärö(kapeimmalta kohdalta keskivartalosta)
  4. Lantio(leveimmästä kohtaa)
  5. Reiden ympärys(pulleimmasta kohtaa)
  LISÄKSI VASTAA:
  1. Miksi haluat ryhmään? Mitkä ovat tavoitteesi? Mitä haluat saada aikaan kehossa, mielessä ym.
  2. Mitkä ovat liikuntatottumuksesi tällä hetkellä?
  3. Unen määrä / vrk ?
  4. Montako ateriaa syöt päivässä(aamupala, välipala, lounas..jne.) ?
  5. Pääruoka-aineet, mitä käytät aterioillasi?
  6. Paljonko kuluu kasviksia ja miten ne laitetaan, mihin sijoittuvat ruokailuissasi?
  7. Millaisia annoskokoja syöt?
  8. Paljonko kuluu leipää päivässä?
  9. Suhtautuminen sokeriin, karkkiin, pullaan, sipseihin, hampurilaisiin ym.huttuun?
  10. Mitkä ovat ne ruokailutavat, jotka ovat saaneet painosi nousemaan näihin lukemiin?
  11. Miten uskot pystyväsi niitä muuttamaan?
  12. Mitä ruokailuun liittyviä asioita pidät vaikeimpana haasteena painonpudotuksessa kohdallasi?
  13. Mikä on paras ja herkullisin terveellinen pääateria, minkä tiedät ja mitä syöt/valmistat usein?
  14. Mikä on pääateria, josta on vaikea luopua, vaikka tiedät, ettei se rakenna tai ole millään tavoin kehollesi eduksi?
  15. Mikä on herkullisin terveellinen välipala, minkä tiedät ja mitä syöt/valmistat usein?
  16. Mikä on välipala, josta on vaikea luopua, vaikka tiedät, ettei se rakenna tai ole millään tavoin eduksi kehollesi?
  17. Mitkä ovat vahvuutesi painonpudottajana?
  18. Mitä arvostat elämässä eniten? Mikä on sinulle tärkeää?
  19. Miten ilmennät em. tärkeitä asioita arjessasi/käytännössä?
  20. Miten voit tällä hetkellä?
  21. Kuka vastaa siitä, miten syöt?
  22. Kuka on vastuussa unesi määrästä ja laadusta?
  23. Miten suhtaudut vastoinkäymisiin?
  24. Kuinka hankalaa elämäsi on asteikolla 1-10 ?
  25. Mikä on elämäsi onnellisin/merkittävin asia?
  26. Mikä on elämäsi surullisin/vaikein asia?
  27. Kuka on elämäsi tärkein ihminen?
  28. Jos vastaus edelliseen kysymykseen on jokin muu, kuin SINÄ itse, mieti miksi sen tulisi olla SINÄ ITSE?
  29. Listaatko/ huomioitko helpommin positiivisia vai negatiivisia asioita?
  30. KENEN ON VASTUU?
  Mieti näitä kysymyksiä ja vastauksia. Laita minulle facebookissa viestiä. Vastaa jokaiseen kysymykseen ajatuksella ja rehellisesti. Vastaus ei tarvitse välttämättä olla pitkä. Mutta se saa olla pitkä.

    Ilmoittaudu mukaan, jos olet valmis ja varma, että voit:

  • Ilmoittaa kaikille ryhmäläisille painosi ja muutostavoitteesi
  • Tilittää onnistumisiasi, tekemiäsi aamulenkkejä, treenejä, syömisiä, välipaloja ja leipomuksia
  • Kuvata itsesi bikineissä tai rintsikoissa/pikkuhousuissa ja arkiasussa  JOKA VIIKKO edestä, takaa, sivulta
  • Ladata edellä mainitut kuvat joka viikko ryhmän kuvakansioon(Näistä ei voi lipsua. Kuvat laitetaan viikottain. Jos ei kerkeä viimeisenä päivänä, niin sitten ennakoi jne. Kuvat otetaan ja ladataan joka viikko.)Ryhmäläiset ovat AINOAT, jotka näitä kuvia koskaan näkevät. Kuvat poistetaan ryhmän lopettamisen jälkeen kokonaan.
  • Kirjata joka viikko tapahtunut painon pudotus kiloina ja sentteinä ryhmälle
  • Olla tilitysvelvollinen vuorollasi hyvinkin tarkasti, olla aktiivinen ryhmässä
  • Vastata ryhmässä kysymyksiin ja osallistua keskusteluun
  • Olla rehellinen itsellesi
  • Olla rehellinen ryhmälle
  • Käydä facebookissa toimivassa ryhmässä aktiivisesti


  2 kommenttia:

  1. Hei Petra!
   Löysin blogisi äskettäin ja olen lueskellut mielenkiinnolla neuvojasi ja ohjeitasi painonhallinnasta ja oikeasta ruokavaliosta. Sait minut innostumaan. Kaikenlaisia pussikuureja on tullut kokeiltua, mutta niistä on ollut vain lyhyt apu. Nyt alkaa toisenlainen meininki... Olin sinun vetämällä kahvakuulatunnilla kolmisen vuotta sitten. Siitä lähtien olen kahvakuulannut :). Näinköhän käy,että sinun avullasi saan myös ruokapuolen kuntoon : ). Yksi kysymys ruokailuun liittyen. Syönkö kourallisen proteiineja joka ruokailulla? Eli kuusi kourallista päivässä? Muuten ruokaohjeet vaikuttivat selkeitä.

   VastaaPoista
  2. Hienoa, jos motivaatiota on löytynyt!!!!!!

   Ruokailuissa kun ottaa 500g. kasviksia ihan ensimmäisenä lautaselle ja syö ne, niin ollaan jo tosi pitkällä. 6 kertaa syödään ja aina ensin kasvikset kehiin. Tuoreina, keittoina, patoina, paistettuna, haudutettuina..mutta vähintään se 500g.

   Sen jälkeen sitten miettii sitä muuta, joka on 2 omaa kourallista. Proteiinia. Esim. pihviä, jauhelihaa, kanaa, kalaa, munaa, raejuustoa, pähkinöitä...ym.ym.ym.

   Jos on kova treeni alla, niin tuon proteiinin kylkeen vielä peruna tai riisiä kourallinen.

   Sitten onkin homma kasassa.


   Proteiinin voi myös ajatella niin, että "välipalalla " ottaakin kourallisen omenalohkoja ja toisen kourallisen päälle raejuustoa. (No sehän on hiilaria tuo omppo!!) niin onkin. Mutta tuo on hyvä ateria!!

   Tai kaksi kourallista raakakakkua on se "proteiiniannos". Siinäkin on pähkinän ja kaakaon proteiinit & rasva, mutta hedelmien hiilarit. Niin on hyvä.


   Eli hirveästi kasviksia. Siitä aina lähdetään. Ja sitten pari kouraa muuta. Thats it.

   Semppiä!!!!!

   VastaaPoista