Piirakat, pullat, keksit, sämpylät ja pizzat saadaan kehoa rakentaviksi kun ne tehdään ravinteikkaista aineksista. Täytteitä oman maun ja kehon
rakennustarpeen mukaan.
Raakaleivonta on ihan ok, mutta VÄLTÄ AGAVESIIRAPPIA! Se on laboratoriossa valmistettu keinoaine, joka ei ole kropalle hyväksi. (Tästä tarkemmin HERKUT-osiossa, jos kiinnostaa)
Mantelileipä paistettuna pannulla (enemmän munakasmainen)
- 1 muna
- 3 haarukallista raejuustoa
- 2 haarukallista mantelijauhetta
Tai itse käyttämäni pelkistetty versio:
- 1muna
- 3 haarukallista raejuustoa
Paistetaan VOISSA paistinpannulla leiväksi.
Uunimantelileipä (enemmän "leipämäinen", voi paahtaa paahtimessa)
8 kananmunaa
2 dl. raejuustoa
1dl. fibrexiä(sokerijuurikaskuitua jauhohyllystä)
1,5dl. mantelijauhoa
2rkl. psylliumia (psyllium on plantago ovata-kasvin siementä jauhettuna)
2 tl. leivinjauhetta
1rkl. pellavansiemenrouhetta
1-2 tl. suolaa
Levitä seos tai taikinanokareet kasoina leivinpellille. Paista uunissa 225* n. 20 min.
Korvapuustit
Taikina:
- Pellillinen kuorittuja pähkinöitä
- Suolaa maun mukaan(muista maistella taikinaa tehdessä)
- Kaardemummaa mauksi (lisää varovasti n. 0,5 tl. kerrallaan)
Täyte:
- Paketti tai pussi taatelia (n.200g.)
- Kookosöljyä 0,5-1,5dl. mieltymyksen mukaan
- Suolaa maun mukaan vahvistamaan makeutta
- Kanelia maun mukaan
- Vettä niin, että täytteestä tulee sopivan sileää
-Ota ensimmäiseksi täytteen kookosöljy sulamaan vesihauteeseen tai lieden lähelle kuppiin. (pähkinöitä varten lämpiävä uuni hohkaa ehkä niin, että kookosöljy sulaa lähellä)
-Paahda pähkinät kullanruskeiksi 200*C :ssa uunipellillä.
- Blendaa pähkinät tehokkaalla tehosekoittimella tai minisilppurilla (1000 W) rouheaksi pähkinävoiksi. Lisää suolaa ja kaardemummaa niin, että maku on kohdallaan.
-Kauli massa levyksi leivinpaperin välissä.
Taikinaa ei kannata blendata liian sileäksi voiksi, vaan se kannattaa jättää hieman rouheaksi taikinaksi, jotta sitä on helpompi käsitellä. Jos taikina menee liian voiksi, voit lisätä joukkoon mantelijauhetta tuomaan tekstuuria, makua ja käsiteltävyyttä. (muista lisätä suolaa, jos massaa lisätään)
Taikinaa ei kannata blendata liian sileäksi voiksi, vaan se kannattaa jättää hieman rouheaksi taikinaksi, jotta sitä on helpompi käsitellä. Jos taikina menee liian voiksi, voit lisätä joukkoon mantelijauhetta tuomaan tekstuuria, makua ja käsiteltävyyttä. (muista lisätä suolaa, jos massaa lisätään)
-Blendaa vesi, suola kaneli, kookosöljy ja taatelit sileäksi massaksi.
-Sivele täyte taikinalevyn päälle. Voit halutessasi lisätä täytteen päälle paahdettua pähkinärouhetta lisämakua tuomaan. (Hasselpähkinät sopivat erityisen hyvin)
-Kääri levy leivinpaperin avulla rullalle.
-Leikkaa levystä n. 1-2cm. leveitä renkaita
-Pakasta korvapuustirenkaat n. 20 min.
-Tarjoa suoraan pakkasesta
Raparperi-taatelipiiras
200g.mantelijauhoa
2dl. kookosjauhoa
1dl. hunajaa
2rkl. kookosöljyä
Suolaa
Sekoita ainekset ja painele taikina voipaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.
Täyte:
200g. raparperia pilkottuna
12 taatelia
Soseuta raparperi ja taateli tehosekoittajalla sileäksi. Levitä täyte pohjan päälle.
Koristele marjoilla. Heti valmis.
Raakasuklaakakku
Pohja:
4 dl. pähkinöitä
3 dl. taateleita
Kunnolla suolaa(maistele taikinaa!)
Suklaatäyte:
4 dl. pähkinöitä
1dl. sulaa raakakaakovoita
1dl. vettä
1dl. hunajaa
1dl. raakakaakaojauhetta
Laita pyöreän (n23cm. halk.) kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi.
Rouhi pohjan aineet tehokkaalla (kohtuu isoteräisellä. Smoothie-kannujen terät eivät tähän oikein passaa) tehosekoittimella taikinaksi. Kun taikinasta voi pyöritellä pallon, on sekoitettu tarpeeksi.
Painele takina vuoan pohjalle levyksi.
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita pähkinöitä tehosekoittimessa niin kauan, että niistä tulee sileä massa. Lisää täytteen loput aineet ja sekoita taas. Kaada täyte pohjan päälle.
Jäähdytä kakkkua pakasteessa n. 30 min.
Munkit
- 2 munaa
- 2dl mantelijauh.
- 2dl kauralesettä tai esim. gluteenitonta jauhoa
- 1dl. steviaa tai sokeria
- 1tl leivinj
- 2rkl psyliumia
- 50g. voita
0,5dl.vettä Mausteet: kardemummaa, sitruunan kuorta, suolaa
Sekoita kuivat aineet. Lisää voisula, muna ja vesi.(tai rahka veden tilalle)Sulata paistoon varattu kookosrasva kattilassa: 180*C. Paista kohonneesta taikinasta muotoillut munkit kookosrasvassa ja nosta ne sitten talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
Kierittele vielä lämpimät munkit kookoshiutaleissa.
Sarin "Vappumunkin korvike"
Pohja:
- 50g. voita
- 1 dl. pellavarouhetta
- 0, 5 dl mantelijauhetta
Täyte:
- 1 kg. rahkaa
- 1 prk. valutettua anansmurskaa
- sitruunanmehua
- stevia
- liivatetta
Sarin synttärikakku
Pohja:
- kananmunan valkuaiset ja keltuaiset vatkattuna eri kulhoissa. Yhdistä vaahdot
- Psylliumia, leivinjauhetta ja mantelijauhetta
- Paista kypsäksi uunissa.
- Kostuta marjamehulla.
- Rahkaa
- Marjoja
- Steviaa
- Vaniljatangon siemenet
- Liivatetta
Sarin voileipäkakku
Pohja:
- 3 munaa
- 3 rkl. mantelijauhetta
- 2 tl. Psylliumia
- 1 tl. Leivinjauhetta
- Suolaa
Täyte:
- Purkki rahkaa
- hienonnettua kylmäsavulohta
- Sipulia
- Liivatetta
- Suolaa
- Kurkkusiivut
- Ruohosipuli
- Kylmäsavulohi/Graavilohisiivut
- Paprikasilppu
- Ruukkusalaatti
Koristele hyytynyt kakku.
Sarin vuokaleipä
- 8 munaa
- 250g. rahkaa
- 2 tl. psylliumjauhetta
- 1, 5 dl. sokerijuurikaskuitua(Fibrexiä)
- 1 dl. Mantelijauhetta
- 0,5 dl. kauralesettä
- 1 dl. pellavarouhetta
- 2 tl. leivinjauhe
- Suolaa
- 1 dl. Juustoraastetta
- Pähkinärouhetta
- Auringonkukansiemeniä
Sekoita ainekset ja lataa taikina vuokaan. Paista uunissa n.30 min. 225*C (Lasivuoasta voi seurata leivän kylkeä..kun on komea rusketus, ni on valamista!!!
Sarin näkkäripäivä
- 100 g. auringonkukansiemeniä
- 25g. pellavansiemeniä
- 0,5 dl. seesaminsiemeniä
- 25g. leseitä
- 1 rkl. psylliumia
- suolaa
- 2, 5 dl. vettä
Sarin laskiaispulla
- 3 munaa
- vähän mantelijauhetta
- vaniljatangon siemenet
- Leivinjauhetta
Murea marjapiirakka
Pohja:
- 200g. Mantelijauhetta
- 100g. Voita
- 1 Muna
- 1dl. Pellaansiemenrouhetta
- 1 rkl. Muscavadosokeria tai hunajaa
- 1tl. kanelia..tai kardemummaa
- Mustikoita
- Vadelmia
- 100g. Voita
- 1 rk. hunajaa
- 3 munaa
Sulata voi, lisää hunaja. Jäähdytä. Vatkaa munat ilmavaksi seokseksi kulhossa ja sekoita joukkoon voiseos. Laita piirakan päälle marjat ja munavoiseos. Paista vielä n.30min. kunnes piirakka saa hiukan väriä.
Eväshamppari
- muna
- 2 rkl. mantelijauhetta
- 3 rkl. juustoraastetta
Kinkku-ananas pizza
- Pizzapohja 3. (ks. ohje alhaalla)
- Kinkkusuikaleita
- Jauhelihaa
- Ananasta
- Juustoraastetta
- Ketsuppia
Eväspiirakka
- 2 kananmunaa
- kukka- ja parsakaalia
- valkosipulia
- juustoraastetta
- raejuustoa.
Niinan Rucola-parmankinkku pizza
- Pizzapohja 3.(ks. alla)
- Rucolaa, Parmankinkkua
- Juustoraastetta
- tomaattia
- ketsuppia
- Pohja: Pizzapohja 1. (ks. alla)
- Jauheliha
- Mausteet
- Juustoraaste
- Tomaatti
Pizzapohja 1.
- 5 kananmunaa
- Suolaa
Pizzapohja 2.
- 5 kananmuna
- 1dl. mantelijauhetta
- Suolaa
Valmistustapa sama kuin ed. Mantelijauhe lisätään vaahtoon.
Pizzapohja 3.
- 1 prk maitorahkaa (250g.)
- (150 g) juustoraastetta
- 2 kananmunaa
- 4 rkl kauralesettä
- 3 rkl mantelijauhoa
- 1dl. fibrexiä(sokerijuurikaskuitua)
n. 1 tl leivinjauhetta
Ainekset sekaisin ja lusikoidaan ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paisto 200 asteessa ensin 10 min ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min.
- 4 munaa
- 2-3dl. raejuustoa
- Suolaa
Sekoita aineet ja levitä massa leivinpaperin päälle, pellille. Paista 200* C niin pitkään, että pohja saa vaalean ruskean värin. Kippaa esipaistettu pizzapohja vielä ympäri toiselle pellille ja paista pohja toiseltakin puolelta vaaleanruskeaksi.
Haluamasi täytteet päälle ja paista niin kauan, että juusto sulaa ja saa hieman väriä.
Haluamasi täytteet päälle ja paista niin kauan, että juusto sulaa ja saa hieman väriä.
Piirakkapohja (Esim.kinkku-jauheliha-sienipiirakalle)
- 1 prk. 250g. rahkaa
- 2munaa
- raejuustoa
- fibrexiä
- kauralesettä ja kaurahiutaleita
- suolaa
- soodaa.
Kääretorttu
Pohja: 3 kananmunaa
Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri astioihin. Vatkaa vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Levitä vaatho pellille. Paista 200C' kunnes pohja on kevyesti kullanruskea.
Täyte:
Kermavaahto tai rahka ja Vadelmat. Makeuta vadelmat hunajalla.
Levitä täyte kääretorttupohjalle ja kääri rullaksi.
Leipäset uunissa
(tämä on nyt iso annos, koska vahingossa laitoin mantelijauhetta tuplat..niin lisäilin sitten muitakin ainesosia)
- 10 kananmuna
- 4 dl. mantelijauhetta
- 4-6 dl. erilaisia siemeniä ja pähkinöitä
- hieman juustoraastetta
- raejuustoa
-
keitettyä parsakaalia
- suolaa
-
valkosipulimurskaa
Sekoitetaan aineet astiassa ja levitetään pellille. Paistetaan 150-175*C niin kauan, että pinta saa kullanruskean sävyn. Päälle paprikaa, kurkkua, tomaattia, kalkkunaleikettä ja mitä nyt mieleen juolahtaa.
Näitä on pakko kokeilla nam !!! Make
VastaaPoistaHyvä! Herkkua ovat! :)
VastaaPoista