RUOKAVALIO

Monenlaista ruokavaliota on olemassa, mutta esimerkiksi tällä ateriamallilla elimistö viihtyy, toimii, ja rakentuu. Liiallisen rasvakudoksen saa poistumaan. Tahdonvoimaa-ryhmien  kovakuntoiset mimmit temppuavat menemään näillä:LAUTASEN JAKO:

 • PROTEIINIT: 1/4 lautasesta proteiinia (korttipakan kokoinen pala)
 • HIILIHYDRAATIT, tärkkelykset: kourallinen, alle 1/4 osaa 
 • KASVIKSET: Yli puolet vihanneksia ja marjoja. Tuoreena, kypsennettynä, paloina, muusina .. 
 • RASVAT:tilkka kylmäpuristettua öljyä ja pari pähkinää, paistamiseen voita
 • pari-kolme lasillista  VETTÄ. 
Ja jokainen 6 ateriaa näillä jaoilla. Myös välipalat!!!!

 •  Ateria 1. Vesi, Kasvikset, Mustikkarahka.Vihreä tee
 •  Ateria 2. Vesi, Kasvikset, Grillattu broilerin file n.1dl.(kourallinen) keitettyä riisiä, Raakasuklaata tai -suklaakakkua
 • Ateria 3. Vesi Kasvikset,  Omena lohkoiksi ja päälle raejuustoa, pellavansiemenrouhetta, vihreää teetä.
 • Ateria 4. Vesi, Kasvikset Lehtipihvi, peruna, Öljyä salaatinkastikkeeksi. Raakaherkku jälkkäriksi.
 •  Ateria 5.Vesi, Kasvikset,  Banaaniletut (ks. reseptit) tai pari palaa pizzaa(samoin reseptit)  
 • Ateria 6. Vesi, Kasvikset, Puuro ja marjat. Vihreä tee.
Lisänä joka päivä juomaveteen sekoitettu molkosan.(Tämä on vatsahapoille mainio, eikä kannata sivuuttaa)  magnesiumsitraatti, sinkki ja kalaöljyt, seleeni, monivitamiini ja D-vitamiini.

Jos treenaat kovaa, kannattaa hiilihydraatinlähteitä lisätä hieman(0,5-1dl) treenin jälkeiseen ateriaan, mieluusti tärkkelyspitoisena.

Jos treenaat intensiivisesti kovilla tehoilla, niin palautumisen tehostamiseksi ja treenissä jaksamiseksi ja kehittymiseksi:  proteiinit ja aminohapot matkaan.

Meillä proteiinit  ja aminohapot otetaan ruuasta. mm. munasta, raejuustosta tai lihasta/kalasta/kanasta...jne. n. tunti ennen treeniä(imeytyvät kehon käyttöön juuri sopivasti treenin loputtua. Lihasvaurioita korjaamaan ja lihaskasvua takaamaan), mutta toki jauheitakin voi käyttää, jos pitää niitä mielekkäänä.
Treenin jälkeen on oiva hetki tankata himppa enemmän hiilihydraattia, kun solut ovat vastaanottavaisia ja käyttävät niitä tehokkaasti , eivätkä kerrytä ympärysmittaan.

 Nainen syö toki vähemmän, kuin isompikokoinen mies. Mutta miesten kämmen on jo isompi joten se on hyvä  "mittalusikka". Karkeasti kommentoituna treenaava, painoa pudottava mies voi lisätä kourallisen extraa jokaiselle lautasen osa-alueelle tässä esimerkissä.

Eli mielummin pizzaa, kuin leipää. Mielummin lettuja, kuin muroja. Mielummin lehtipihviä, kuin kalapuikkoja. (kun valmistustapa ja ravintoaineet ovat oikein, niin yleensä ruokailusta tulee aina harras herkkuhetki!!!) ...VALINTOJA.

PÄIVÄN ATERIAESIMERKKI:OSTOSLISTAT.
Peruslistat, joita kausituotteilla täydennetään.


2 kommenttia:

 1. Mitä mieltä soijatuotteista:jojurtti ja maito. Hyvää vai pahaa vaihtarinsa kokeneelle naiselle,joka haluaa kiinteytyä ja päästä sellusta eroon?

  VastaaPoista
 2. Hmmm..Soija. Tuo kiistelty aine. Saatika maito ja jugurtti. :D

  Maito ja jugurtti lehmänmaidostakaan eivät kuulu suosikkilistalleni silloin, jos aiotaan kiinteytyä ja päästä sellusta eroon.

  Maito kun on hyvin pitkälle prosessoitu tuote eikä maitosokeri varsinaisesti kiinteytymiseen ja laihtumiseen liity.

  Maito on tarkoitettu vasikalle. Edes aikuinen lehmä ei juo maitoa. Jos joisi, sille ei kehittyisi neljää mahaa, eli siitä ei tulisi märehtijää lainkaan. Se kuolisi aika äkkiä maitoravinnolla.

  Jugurtti on maidosta jalostettu tuote, missä jalostus tarkoittaa sokerin lisäämistä ja hapattamista. Toinen on huono juttu terveyden kannalta. Hapattaminen on hyvä.

  Soja. Ensinnäkin se on aina GM-tuotettua. (Geenimuunneltua) Ja itse pidän siitä, että geenit pidetään muuntelemattomina ja viljelyssä olen muutenkin hyvin pitkälti LUOMUN kannalla. Sekä tuotetun ruuan osalta, että viljeltävän maan ja sen eliöstön osalta.

  Eli minä en voi suositella soijaa. Sen hormonaaliset vaikutukset ihmisen elimistöön eivät ole mairittelevat.

  Mutta mielestäni se on jokaisen oma valinta. Kannattaa syödä järkeviä annoskokoja ja monipuolista ravintoa. Huolehtia siitä, että vatsan- ja suoliston bakteerikannalla riittää ravintoa. Yksittäinen tuote ei voi ruokavaliota pilata.

  SE miltä kulmalta itse asioita katsoo, vaikuttaa.

  Soja on hapattamalla valmistettua...joten sen perusteella sitä voisi toki myös ylistää.

  Tässä linkki siitä, miksi Sojaa ei pitäisi käyttää: http://www.elinahytonen.fi/2011/01/soija-ongelmaruokaa/

  Ja tässä siitä, miksi pitäisi/voisi: http://www.vegaaniravitsemus.fi/soija


  Se, mitä itse sitten tahtoo uskoa tai KOKEILEMALLA TODETA määrittää varmasti parhaiten sen, onko soija ok, vai ei.

  Sellusta eroon pääsee poistamalla sokerin ruokavaliosta, eli puhdistamalla elimistön tulehdustilasta.

  Sokerin = Hiilihydraatti. Hiilihydraatti missä muodossa tahansa LIIKAA nautittuna on siis tulehduksen aiheuttaja. Mutta jos kulutus on tasapainossa ravinnon saannin kanssa, niin silloin hiilihydraatin lähteeksi sopii hyvin moni tuote.

  Varsinaisesti valkoinen sokeri, leivokset, vaaleat viljatuotteet, pastat, makeat juomat ...ne on ne selluliitin tehostajat.

  Ja kasvisten flavonoidit, kivennäiset, hivenaineet ja vesi taas puhdistavat elimistöä.

  Tsemppiä sellusta irrottautumiseen!!!

  VastaaPoista