Hyvä raakakakku maistuu pehmeän suklaiselle tai raikkaan hedelmäiselle tai muhevan mokkaiselle, joten sitä kohti.
Miksi se jauhaa aina vaan tuosta raakakakusta?
Raakakakku on helppo tehdä ja onnistuessaan sen maku on täyteläinen ja ihana. Se hellii kieltä ja mieltä. Se on suloista. Mutta raakakakun erinomaisuus ei liity vain makuun.
Kun tarkastelemme raakakakku reseptejä tai raakasuklaa reseptejä hieman tarkemmin, löydämme syyt, miksi suklaaherkut ja ihanat kakut edistävät aineenvaihduntaa, auttavat painonpudotuksessa ja tekevät "hetkessä elämisestä" helpompaa. Edistävät siis nautintoja kokonaisvaltaisesti ja herättävät elämään NYT eikä eilen tai huomenna tai surullisen kuuluisasti: SITKU.
Pohjaksi raakakakkuihin tulee usein taatelia ja jotain pähkinää. No mitä hyötyä niistä on painoaan hallitsevalle ihmiselle, muuta kuin se ihana maku?
Taatelintallaajasta kannattaa siirtyä taatelin mussuttamisen puolelle, koska taatelin suloisia terveysvaikutuksia on useita. Jael kertoo näistä selkeästi blogissaan Appelsiinipuun alla. Referoin Jaelin tekstistä tähän taatelin hyödyt:
- Päivittäinen taateliannos suojaa syöjäänsä valtimonkovettumatautia vastaan, sekä sydänkohtauksia ja aivohalvauksia vastaan
- Laskee veren triglysleriinipitoisuutta, eli edistää sydänterveyttä
- Parantaa veren lipidiarvoja
- Veren rasvojen hapettuminen vähenee (Hapettuminen= DNA-vauriot, rasvojen härskiintyminen ja proteiinien vauriot..Syöpä ja sydänsairaudet)
- Happo-emästasapainon hallintaa, eli edistää kehon kuonan poistoa!
Pähkinät ovat verraton terveyspommi ja niiden eduista voi lukea vaikka kuinka. mm. Hyvä Terveys-lehden sivuilta. Pähkinät saavat:
- Iho kimmoisaksi, hiukset kiiltäväksi ja kynnet vahvoiksi
- Solut jämeriksi E-vitamiinillaan
- Omega-3 rasvahappojen ja antioksidanttien vuoksi auttavat alentamaan kolesterolia, lievittävät tulehduksen oireita, vähentävät veren hyytymistä ja ehkäisevät sydämen rytmihäiriöitä sekä rintasyöpää
- Eturauhasssyöpää, tulehduksia ja diabetesta hillitseviä vaikutuksia
- Hyvien bakteerien määrän nousemaan, eli parantavat immuniteettia
- Vitamiinipitoisina kehon tarpeet täyttymään, eli poistavat näläntunnetta. Tyydyttävät!
Mitä raakakakkujen täytteet ja kuorrutteet sitten sisältävät ja tekevät kehon koostumukselle?
Kuorrutteissa ja täytteissä käytetään mm. kookosöljyä ja raakakaakaovoita sekä raakakaakaojauhetta.
Kookosöljylle on puolustajansa ja vastustajansa, mutta liity sinä kokeilijoihin!?
Päätä sen jälkeen leirisi. Vai pystytätkö oman leirin keskivaiheille, se on oma asiasi. Tätä nykyä kuulun itse kookosöljyn käyttäjiin ja kannattajiin. Olen ollut erittäin, erittäin tyytyväinen sen hyviin vaikutuksiin kehon koostumuksen parantajana. MCT-öljy on hitti rasvanpolton ja treenibuustauksen saralla ja se valmistetaan kookosöljystä, joten jos uskot MCT-öljyyn, uskot varmasti myös raakakakun voimaan!
Lyhyesti:
- Termogeenisinä lisäävät rasvanpolttoa ja energiankulutusta
- Imeytyy solujen käyttöön tehokkaasti
- Poistaa makeanhimon ja napostelun tarvetta
Raakakaakao ja raakakaakaovoi ovat superruokaa, jotka luonnostaan ovat erittäin ravinnerikkaita raaka-aineita. Aivotoimintaan ja mieleen näillä aineilla on syvät, hyvät vaikutukset.
Paras vaikutus, jonka itse olen huomannut on ehdottomasti maku ja se, että en enää pysty syömään muita makeita. En irtokarkkeja saatika suklaata. Raakakaakaovoi, raakakaakaojauhe ja kookosöljy ja näistä tehty suklaa. -Saa tytön kehräämään suloisesti.
Raakaleivontaan uppoutuminen tekee varmasti harppauksia kehonkoostumuksen parantamisessa, eli terveyden edistämisessä. Ihanuuksia mm.tulehdusten poistamisessa. Vatsan- ja suoliston toiminnassa ym.ym.
Maria Lönnqvistin ohjeilla myös allergiset pääsevät osaksi raakaleivonnan riemuista. Marian ohjeet ovat kyllä hyvää muistutusta myös kovetulle raakaleipurille!
Älä tyydy väkisin tarjotun pakastetun banaanin ja hileisen kaakaojauheen makuun! Kokeile suussa sulavia raakakakku- ja raakasuklaareseptejä!
Kiitos petra!!!! Aion kokeilla ja hakea noita mainitsemiasi aineita.
VastaaPoista:) Kiva!!!
VastaaPoista:) Kiva!!!
VastaaPoista