keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Uusia keinoja

Mahtavia ja toimivia ruokavalioita ja ylipainon hillitsijöitä löytyy aina vaan uusia. Muotivirtauksia, vitsauksia ja vaihtoehtoja. Rikkaus ja ilo!!!!

Välillä joku terveitä elämäntapoja hehkuttava joutuu puolustautumaan, jos paljastaa joskus tekevänsä myös huttuvalintoja.   Puolustautuminen julkisesti auttaa muita, vaikka muuten se ehkä onkin ihan turhaa.  Jokainen saa tehdä omat valinnat ja nauttia tuloksista.  Eri näkökulmat auttavat  kanssaihmisiä valitsemaan omat reittinsä ja keinonsa. Vaihtoehtoja nykyaikana ainakin löytyy!

Höyrähtäminen ja innostuminen on helppoa ja alkuinnostuksessa myös  tunteet ovat mukana niin tiiviisti, että avarakatseisuus ja hyväksyntä voi puuttua. Elämä olisikin aika helppoa jos tuo mustavalkoisuus säilyisi jatkuvana. Jos innostus ja alkuhuuma säilyisi muuttumattomana aina vaan. Mutta innostus muuttuu tavallisuudeksi ja tavaksi myös ruokailussa.

Se on tietysti hyvä ja toivottava asia. Että terveellisestä, rakentavasta ja herkullisesta ruokailusta tulisi tapa ja tottumus. Jotta kehon koostumus ja terveys todella paranisi, innostuksen pitäisi säilyä myös silloin, kun kropassa ei tunnu tapahtuvan mitään muutoksia positiiviseen suuntaan. Kun paino junnaa paikallaan ja kroppa ei vielä näytä siltä, mitä peilikuvaltaan odottaa.

Niitä innostuksen ylläpitokeinoja on kirjoiteltu tässäkin klopissa pitkin matkaa. Yksi vahva innostaja on ryhmä. Joku aina onnistuu ja hehkuttaa sitä. Ja into tarttuu. Joku ideoi uuden reseptin. Joku on saanut myydä tavoitefarkkunsa kirpparilla, kun niistä on tullut liian isot, eikä niihin enää koskaan halua mahtua!!

Jos edelleen muutos tavoissa  ja kropassa tuntuu tärkeältä. Jos tähän astisessa elämässä on tietyillä valinnoilla saavutettu nykyinen kunto ja muoto, eikä se tyydytä, niin siinä on jo riittävästi syytä pitäytyä uudessa muutoksessa. Olla palaamatta vanhoihin valintoihin.

Mutta jos keittiössä on vain sitä palasta. Leipää, kevytlevitettä, juustoa ja kurkkua...Niin on kyllä helppo ujuttaa itsensä vanhoihin tapoihin ja valintoihin. Siksipä ruokakaapin päivitys on aina paikallaan. Reseptien päivitys virkistää myös.

Jos ei ole kuin yksi tai kaksi  ideaa nopeasta , ravintotiheästä lounaasta, eväästä tai välipalasta, niin vaikea sitä muutosta on jaksaa pelkän munakkaan ja broilerifileen avulla kauaa ylläpitää. Siksi pistetään tähän pari sovellettua ideaa näistä jo tutuista ravintorikkaista.

Voikkoleivän helppoutta, nopeutta ja tuttuutta on helppo puoltaa. Kun ei mitään muuta keksi, ni leipä käy aina.
Jotenkin tuntuu, että tuo ravintotiheä evästys on aina hieman työläämpää kuin tuon vähemmän ravintotiehän ruoan. Kaloreita ateriaansa on helppo kerätä, mutta ravinnerikasta ja kehon koostumusta puoltavaa ruokaa  on ehkä todellakin hieman työläämpi työstää!!! Vai onko se vaan se pinttynyt tapa?  Helppouteen vetoaa moni leipälinjalle valahtava.

Ravintorikkaita aterioita ja välipaloja saa valmistettua myös nopeasti. Ja isompien satsien pakastaminen on myös hyvä keino nopeuttaa ja helpottaa ruokailua.  Kun työstää  piirakan tai pizzan, niin siitä riittää yleensä parille-kolmelle päivälle, joten ei se pitäisi siitä vaikeudestakaan kiinni olla. Ehkä se on tosiaan vaan se tapa. Vanhaan, tuttuun ja helppoon on vaan niin jouheva upottautua.

No katsotaan mitä tämän päivän välipalat vaatii. Tässä on vaihtoehtoja leipäpalaselle ja ideoita ateriaksi. Vitamiinit, proteiinit, rasvat, hiilihydraatit ja flavonoidit & kuidut on kohdallaan. Näistä kroppa kyllä tykkää. Eikä energiaa kerry liikaa. Sopivasti.

Paistettu sipuli. Se on herkkujen herkku. Makunystyröitä hivelevä autuus. Siispä paistoin 4 sipulia voissa...kuullotin..tai oikeastaan paistoin! Ja vähän broilerinfilettä.  Pohjaksi purkki rahkaa, muna, juustoraastetta, fibreksiä ja mantelirouhetta.

Pohja uuniin hetkeksi. Sitten päälle juustoraaste, paistetut sipulit, paistettu porkkanaraaste, paistettu broileri ja kinkku.
Älyttömän herkullinen välipala ja vaikka lounas!!Tämän lounaan väsäsin edellistä sipulipiirakkaa odotellessa. Samoista aineksista. Nopea ja ihana!!! Raastetaan pari porkkanaa, päälle paistettua sipulia ja raejuustoa. kylkeen kinkkua ja broileria. Hyvä, ravinteikas ateria!! Nopea.


Voitaikina tai muropohjainen kinkkupiirakka on klassikko. Ihana herkku, jonka syömiselle ei oikein löydy muuta perustetta, kuin suussa sulava maku. Sovelletaan hieman pohjaa ja täytetään hyvillä herkuilla..niin syömiselle löytyy myös terveydellinen peruste. Lihakset, aivot ja hormonitoiminta kiittää. Kehon koostumus vahvistuu.

Pohjaksi rahkaa, munia, raejuustoa, fibrexiä, kauralesettä, suolaa ja soodaa. Ne sekaisin ja piirakkavuoassa uuniin. Sillä aikaa väsätään täyte:

Rahkaa, muna, tomaattia, paprikaa, juustoraastetta ja kinkkua. Ketsuppia ehkä mausteeksi.
Nämä kaikki sekaisin ja esipaistetun piirakkapohjan päälle. Sekä pohja, että täytteet uhkuvat proteiinia, kuitua ja vitamiineja. Maku on juuri niin herkullinen, kuin odottaa voi! Piirakka, jota ei tarvitse syödä "turhana välipalana" , "huonolla omallatunnolla". Piirakka jonka voi syödä ilolla pääateriaksi tai välipalaksi ja samalla syödessää tietää,  kuinka hyvä se on makunsa lisäksi myös kropalle.
Huom!! Pohjassa käytettiin RAEJUUSTOA!! Muuta juustoa pohjaan ei tarvittu ja tästä tuli todella toimiva, herkullinen ja hyvä koostumus!!!  Jos olet tottunut partylite, me&i sekä tupperwarekutsuilla syömään voitaikinapohjaan väsättyä kinkkupiirakkaa vesi kielellä, mutta hieman huonolla omallatunnolla...."niin hyvää, mutta niiiiiin huttua!". Niin tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Todellinen herkkujen herkku ja täyttä tehoa kroppaan!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti