keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Uusi alku. Täsmätuote rasvanpolttoon.


Jatkoryhmäläisten kanssa uuden aloitus on todettu todella, todella tehokkaaksi voimakeinoksi onnistumiselle ja etenemiselle. Ateriakuvat ja vinkit ovat yksi mahtava inspiraation lähde, joten tähänkin tulee taas kuvia tyttöjen lautasilta!


Jokainen meistä on kokenut ensipuraisun huuman. Liittyy se sitten rakkauteen, uuden työn aloitukseen, syksyyn ja opintojen alkuun, penaalien ja kynien ostoon, uuden puutarhaviljelmän kuopsutukseen, ensimmäiseen melontaretkeen, uuden harratuksen aloittamiseen tai mihin tahansa, jonka ALOITTAA.

Aloittaminen alusta. Puhtaalta pöydältä. Startti. Siinä on VALTAVA VOIMA. Ihminen hehkuu intoa ja pursuaa puhtia.



Mistä se on peräisin? Puhti, into ja helppous, jonka tuo UUDEN ALOITUS tuo tullessaan?

SE ON PERÄISIN MEISTÄ ITSESTÄMME SISÄLTÄ! Se on meissä kokoajaan. Miksi siis emme käyttäisi sitä hyväksemme ihan kaikessa, mitä teemme? Kukapa ei haluaisi buustia päiväänsä ja lisempää virtaa.

Siksi suosin painon hallinnassa ja syömisen hyvissä valinnoissa ALOITUSTA. Uuden alun tuomaa tsemppiä ja voimaa. Tuoreen ja mielenkiintoisen veto- ja työntövoima on myllerryttävän vahva.  Siksi sitä kannattaa käyttää.


Jos olet oppinut rutiinit ja tiedät ruoka-aineet, annoskoot ja ajat, joilla kroppasi voi hyvin, niin sitä tottakai kannattaa jatkaa. Mutta, jotta siinä pysyy ilahduttava into ja salaperäisen seikkailun tuoma virite, niin arkipäiväistymistä ei kannata päästää rutiinin seuralaiseksi. Kannattaa nauttia ALOITUKSEN JA ENSIKOHTAAMISEN HUUMASTA myös ruokailun saralla.



No miten ihmeessä?

Ruokavalio ja siihen liittyvät käytösmallit kannattaa pitää raikkaina mm. pitämällä ruokapäiväkirjaa , joka on kohtuullisen ohut ja mukava vihkonen. Joka loppuu sopivin väliajoin: Jolloin täytyy hommata UUSI, tyhjä, puhtaan pöydän vihkonen. Se on jo yksi uutuuden huuman tuova konsti.


Uuden aloitus. Tyhjä vihko. Odottavat sivut, joihin saat taas kirjata hyvät ruokailutottumuksesi täysin puhtaalta sivulta lähtien.


Uuden aloitusta kannattaa käyttää myös tavoitteiden asettelussa tietyin väliajoin. Mieti tarkasti, mitä haluat ruokavaliollasi saavuttaa ja toteuttaa.

Kirjaa UUDET TAVOITTEET ylös. Ehkä sinulla on jokin tietty paino, joka on päätähtäin. Se ei kuitenkaan ole ainut tavoite, vaan sen ympärille voi kehittää uusia, mielenkiintoisia tavoitteita ja keinoja saavuttaa tavoitteet.


Jos jätät vanhan ja kuluneen tavoitteen ilmaan, se on äkkiä haalistunut ja väsynyt mytty mielessä. Siksi: Käytä uutuuden viehätystä ja villinä virtaavaa voimaa tavoitteen asettelussakin. Kehitä ja uudista tavoitteitasi. Laajenna, lisennä ja syvennä.

Ehkä tavoitteesi  on tämän hetken painon pysyminen tässä, hyvässä jamassa. Ehkä haluat lisää läsnäoloa ja rauhoittumista aterian äärelle. Ehkä haluat lisätä monipuolisuutta välipaloihin. Ehkä haluat poistaa turhia huttuja ruokavaliostasi. Tee listaa siitä, mitä haluat lisätä ja mitä haluat poistaa omista tavoistasi ja kirjaa tavoitteesi ylös.

On uuden alku, kun alat  miettiä niitä keinoja, joilla nuo tavoitteet tulet saavuttamaan. Uudet tavoitteet, uudet keinot ja UUSI ALKU.

Elämässä jokainen kulkee yksin. On perhe, ystävät, tuttavat, naapurit jne. Paljon ihmisiä, jotka jakavat arkea kanssamme. Mutta silti. Jokainen on lopulta kuitenkin yksilö ja yksin. Työtkin on tehtävä yksin ja oma osuus tiimissäkin tulee hoitaa ihan itse. Sama ruokailussa. Vaikka kuuluisi miten suureen tiimiin ja yhteisöön, niin yksin ne ruoka-aineet on sinne suuhun laitettava.


Mutta, se ei poista sitä iloa, mikä tulee ryhmän tuesta. Aina, kun sinulla on mahdollisuus kuulua ryhmään, jossa sytyt ja innostut: Tartu sen tuomaan voimaan! Siihen uusien tuulien ja ajatusten vimmaan.
Jos sinulla on hyvä ystävä, joka tukee sinua omalla esimerkillään tai tsemppaavilla sanoillaan. Ehkä muutoin, vaikka  lenkkiseurana. Tartu siihen.
 Se on yksi uuden aloituksen voima, kun saa toisen ihmisen uusia, raikkaita ajatuksia kopiteltavakseen. Ei kannata miettiä olevansa heikko, jos ei "yksin pysty laihduttamaan tai pitämään ruokavaliosta kiinni."



Yksin ne oikeat valinnat lautaselta on suuhun laitettava, vaikka taustatukena olisi miten suuri ryhmä tahansa.  Ei ole heikkoutta ottaa vastaan ystävällisiä sanoja, tsemppiä ja hassutteluja ryhmältä tai ystävältä, jos siihen on mahdollisuus. Se ei poista yksilön vastuuta, mutta tuo siihen yksilöllisyyteen mukavan mausteen.


Ja mikä on tärkeintä siinä, että kroppa pysyy kuosissa ja mieli virkistyy hyvin toimivan aineenvaihdunnan kanssa kilpaa? Mitkä ne avaimet hyvän koostumuksen kroppaan ja iloiseen, tasapainoiseen, itsenäiseen ja virkistyneeseen mieleen ovat:

 • Annoskoko
 • Ateriavälit
 • PALJON PALJON KASVIKSIA
 • Vettä
 • Puolukkaa, hapankaalia, molkosaania


PIENI MUTTA ERITTÄIN TEHOKAS TÄSMÄKEINO RASVAN POLTTOON:

Jos luet sanomalehti Keskisuomalaista tiedät, että hiirikokeissa on todettu puolukan syömisen polttavan rasvaa. Jos googletat puolukasta tietoa, huomaat, että tämä tieto on nyt otettu omaksi muuallakin.
 Kesän jälkeen on hyvä syy nauttia syksystä: Puolukkametsät!!!



2 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä blogista! Tekstejäsi on mielenkiintoista lukea. Niistä huomaa miten ammattitaitoinen olet omalla alallasi. Puolukan terveysvaikutukset olivat minulle uutta tietoa. Täytyy todellakin nyt kerätä ja syödä puolukkaa runsaasti. Minulla 2-tyypin diabetes kolkuttelee ovella ja yritän kovasti taistella sitä vastaan ja olenkin paljon muuttanut ruokailujani. Luin eräästä miehestä joka pystyi jättämään diabeteslääkkeet (2-tyypin diabetes) tekemällä pieniä muutoksia ruokavalioon, mm. perunan hän korvasi kaalilla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista!! 😊

  Ruokavaliolla voi todella vaikuttaa oloon, sairauksien ehkäisyyn ja terveyden ylläpitoon.

  Pieniä muutoksia askel kerrallaan. Ryhmät ja aloitukset hyväksi käyttäen. Kuten uuden kielen opettelu tai mikä tahansa uuden oppiminen: toisto tuo tehoa. Ylläpitoa monenlaisin keinoin.

  Aina jotakin jää käyttöön, kunnes homma sujuu kuin vettä vaan.

  Kertalaakistakin voi tehdä isoja muutoksia, mutta myös pienillä askelilla pääsee vahvoihin tuloksiin.

  Epäonnistuminen ei kuulu ollenkaan laihdutuksen tai painonhallinnan sanavarastoon!!! Kömmähdys ja haaste pikemminkin.Niiden kanssa reissu on vaiherikas.

  Uusi ja innokas semppi päälle myös silloin, kun homma tuntuu junnaavan. Päivitys, tavoitteen kirkastus ja yksi perusohje: suu kiinni aterian välissä.

  Sinne ei tarvii työntää jotain huttua tai rakentavaa jatkuvasti. Ateria nyt ja sitten suu kiinni pariks-kolmeks tunniks.

  Semppiä !!

  VastaaPoista