lauantai 29. marraskuuta 2014

Uusi ryhmä alkaa

Painonhallinta, terveet ruokailutottumukset ja vartalon muokkaaminen ovat pinnalla. Mikä sen positiivisempi suuntaus! Tasapainoista oloa ja jaksamista on hyvä tavoitella.


Uusi painonhallintaryhmä starttaa tammikuussa 2015.
Sen kesto on 5 kuukautta ja hinta 50 euroa (sis. Alv.24%)

Ryhmä on aiemmin ollut ilmainen, mutta hinnoittelu poistaa osallistujilta "kiitollisuuden velan" , joten ylimääräisen kiittelyn sijaan voidaan keskittyä suoraan asiaan.  Lisäksi hinta on hyvä motivaattori osallistujalle, kun muiden tavoitteiden lisäksi on tullut sitoudutta asiaan myös taloudellisesti. Voin luvata, että rahalle saat vastinetta moninkertaisesti.

Sähköposti, henkilökohtaiset keskustelut, puhelin ja facebookin viestikenttä ovat pitäneet minut kiinni uuden ryhmän perustamisessa useiden pyyntöjen muodossa pitkän aikaa. "Voi kun se alkais jo!"  on yleinen kommentti mitä kuulen viikottain.
 Ei hätää! Voit aloittaa jo nyt.

TEE NÄIN: 

Kun sinulla on hetki omaa aikaa, ota käsiisi:  Läppäri, vihko, paperia, kynä, liimaa, lehtiä tms.
Istu teekupposen kanssa rauhalliseen paikkaan ja varaudu tekemään muistiinpanoja.
Juo nautinnollisesti teetä. Hengitä rauhassa ja katsele kiireettömästi ympärillesi.  Siirrä siitä ajatukset painonhallintaan. Sinun projektiisi.
Voit tehdä paljon asioita jo ennen varsinaisen ryhmän käynnistymistä.

Suurin työ painonhallinnassa tehdään PÄÄN SISÄLLÄ. Aloita se jo nyt.(Se toki jatkuu ryhmässä ja vahvistuu. Se muuttaa oikeastaan koko ihmisen. Hyvään suuntaan. Mutta aloita nyt.)

Tehdään tästä ekaluokka. Tai eskari. Koulutehtävät ja "täyttäminen" ovat monen mielestä näin aikuisenakin palkitsevaa ja mukavaa touhua. 
 
Ajattele, konkretisoi ja KIRJAA YLÖS ne kaksi keinoa.  Keinot, asiat, teot, jotka saavat sinut rentoutumaan, rauhoittumaan, hengähtämään, tauottamaan ja pysähtymään. 
TUOVAT OIKEAN, OMAN OLON.

Päihteet ja riippuvuudet eivät rentouta. Ne orjuuttavat, lisäävät hermostuneisuutta, ja tuovat pahaa oloa. Ne heikentävät unenlaatua ja aiheuttavat ärtyneisyyttä, välinpitämättömyyttä ja flegmaattisuutta. Älä siis valitse näitä "rentoutuksen KALTAISIA" , vahingoittavia keinoja tähän. (Ruoka ja syöminen voivat olla usealle riippuvuus ja sokeri lasketaan usein heroiinin kaltaiseksi riippuvuuden aiheuttajaksi, joten jätetään ruoka ja syöminen pois RENTOUTUSKEINOISTA)


Apusanoja tehtävään:


Sauna on suomalaiselle tuttu rentoutumisen paikka. Mitä muita keinoja voisi olla:Monelle ruuasta , herkuista, napostelusta, syömisestä on tullut keino rentoutua.
Tärkeä harrastus.
Se kerryttää turhia rasvakiloja vartaloon huomaamatta. Ja se ylimääräinen rasvakerros taas lisää tulehduksia ja hormooniongelmia. Tukaloittaa monella tapaa terveyttä.

Moni takertuu suklaapatukkaan, karkkipussiin, suolakeksiin ja jäätelöpakettiin silloin, kun on kiire tai kiireen tuntua.
Silloin, kun pahiten stressaa, suututtaa tai ilostuttaa. Vihastuttaa tai hermostuttaa.
Silloin, kun pitäisi PYSÄHTYÄ. Pysähtyä kuulemaan itseään ja sietämään ne tunteet, mitkä tahtovat tulla esiin.

Kun olisi aika hengittää ja rauhoittua. Kun olisi aika tasoittaa tilanne ja tunnustella.
Kun tuntuu, että NYT. Nyt olen puurtanut ja painanut niska limassa eteenpäin. Nyt olen sietänyt näin ja nuin paljon sitä ja tätä.
NYT on palkinto paikallaan ja sehän sisältää sohvan ja herkkuja. Tai jopa auton penkin heti kaupasta ulos astuttaessa...auton penkin ja suklaapatukan.

Pysähtyminen voi olla vaikeaa. Kun keho pysähtyy, halutaan ainakin suun jauhavan. Halutaan kierroksia koneeseen edes hampaille. Keho voidaan pysäyttää, mutta mieli ja hampaat jätetään jatkamaan.
Jos tuohon pysähtymisen tarpeeseen opettelee uuden keinon tai kaksi, on se vuosien mittaan useamman kilon pudotus rasvakudokselle. Painonnosun stoppi ja painon pudotuksen alku.
Hyvinvointia ja tasapainoa mielelle.

Tee siis työkirjan tehtävä nro. 1. KAKSI KEINOA RENTOUTUA/RAUHOITTUA.

Näitä ohjeita tulee sopivin väliajoin paljon lisää ennen ryhmän starttaamista. Ota vihko, läppäri tai paperia ja tee nämä tehtävät blogiteksti kerrallaan. Ne ovat sinua varten ja vievät painonpudotusprojektiasi eteenpäin kokoajaan. Ryhmässä tehtävät ja ohjeet tulevat intensiivisesti ja tiukassa paketissa, mutta jo nyt voit alkaa kääntää ajatuksiasi ja painoasi oikeaan suuntaan. Lempeällä kannustamisella ja rehellisellä itsensä tutkiskelulla päästään tilanteeseen, jossa ei tarvitse kieltäytyä ja kituutella. Säästää, kärsiä ja vahtia.  Painonhallinta on nautinnollinen ja palkitseva harrastus, kun siihen pääsee sisälle oikeilla ohjeilla ja hyvää ruokavaliota noudattaen. Kun siihen tarttuu pitkällä tähtäimellä ja motivoituneena harrastamaan täysillä.

Vielä yksi, erittäin merkittävä tehtävä tulee jo tähän tekstiin. Tee tämä HETI.


On turha pukeutua epäsopiviin makkarankuoriin, lököttäviin puolijoukkutelttoihin tai värittömiin juuttisäkkeihin. "Mä puen sitten jotain kivaa, kun oon laihtunut."
Ei näin!
Etsi kaapista ja tuunaa, kierrä kirpparilla ja vaihtotoreilla. Osta kaupasta uusinta ja sopivaa. Ihan mikä vain on sinun tyylisi, mutta ETSI ITSELLESI KAUNIIT, MIELLYTTÄVÄT JA SOPIVAT VAATTEET.
Turvonnut peilikuva ja puntarin lukema ovat hyvä kimmoke aloitukseen, mutta toteutukseen toimii POSITIIVINEN MIELI. Yksi osa sitä on oman ulkoisen olemuksen hyväksyminen nyt.  Jokainen löytää sopivat ja kauniit vaatteet, kun näkee vaivaa. Jos päälle puristaa vaatteita, jotka olivat joskus sopivia tai jotka ovat muuten vaan kooltaan liian pieniä tai isoja, niin tottakai sitä näyttää turvonneelta möykyltä. Jos päälleen etsii tämän hetkistä kokoa vastaavat vaatteet, alkaa ruoto näyttää hyvältä jo nyt.
Käytä värejä, ilottele ja nauti. Pue mustaa, jos se on lempparisi, mutta pue kunnollista. Pue sinun silmääsi viihdyttäviä, kauniita, sopivia vaatteita. Kun olet itseesi tyytyväinen, voit tehdä itsellesi lempeitä ja hyviä tekoja ja onnistuminen on varmaa!

Ryhmään ilmoittautuminen alkaa 15.1.2015. Itse ryhmä starttaa tammikuun lopulla. Ryhmä toimii facebookin suljetussa ryhmässä ja ilmoittautumiset tapahtuvat facebookin kautta. (usealle kysyjälle: Facebook on ehdoton edellytys ryhmätoiminnalle. Jos et kuulu facebookiin, nyt siihen kannattaa liittyä. Muutenhan siellä ei tarvitse notkua, mutta ryhmä toimii siellä)

Hyvät teot kohti tavoitepainoasi voit aloittaa jo tänään näillä tehtävillä. Tsemppiä!!!

(Edellisen ryhmän onnistumisista ja matkasta voit lukea tämän blogin aiemmista kirjoituksista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti