sunnuntai 30. marraskuuta 2014

KAIKKIEN AIKOJEN KONE. Ilmoittautuminen käynnissä nyt.

Koska ryhmään ilmoittautumisia alkoi tyrskytä välittömästi edellisen  blogitekstin julkaisemisen jälkeen, on paras  ottaa ilmoittautumisia vastaan heti, eikä antaa halukkaiden jonotella ja odotella sitä mahtuuko ryhmään vai ei. Valitettavasti kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan ja pelin nimi on: NOPEAT ELÄVÄT.


Ilmoittautumisohjeet tulevat seuraavaksi. Toimi ohjeiden mukaan ja varmista paikkasi ryhmässä.

 • Lue tästä tekstistä mitä ryhmä sisältää ja miten se toimii. Tutustu tämän blogin aiempiin teksteihin joissa kerron aiempien ryhmien matkasta ja onnistumisista. 
 •  Mieti, onko tämä ryhmä sinun juttusi ja haluatko edetä mukana, vai olisiko jokin muu vaihtoehto sinulle sopivampi.(Suosittelen esim. Kaisa Jaakkolan Optimal Performance-valmennuksia. Personal trainer-buumi on edelleen kuumimmillaan, joten myös muista netin ryhmävalmennuksista tai  henkilökohtaisten treenareiden joukosta voit löytää itsellesi hyvän avun.)
 • Kun päädyt valitsemaan tämän ryhmän, lähetä viesti Petralle facebookiin. Tässä tekstissä kerron myöhemmin, mitä viestisi tulee sisältää.
 • Saat parin päivän sisällä paluuviestissä vastauksen, mahduitko mukaan ryhmään vai et. Jos vastaus on kyllä, voit maksaa 50€ ryhmämaksun Tahdonvoimaa-yrityksen tilille: Nordea,  FI5310 52 3000 111 822 Viestikenttään: Oma nimi  ja: KAIKKIEN AIKOJEN KONE-RYHMÄ.
 •  26.1.2015 Sinut liitetään facebookin suljettuun "KAIKKIEN AIKOJEN KONE" -RYHMÄÄN. Ryhmässä tutustut muihin soiviin peleihin ja pääset käsiksi materiaaleihin, ohjeisiin ja tsemppauksiin.

Ilmoittautuessasi ryhmään facebookin viestillä, kerro siinä :
 • Nimi, ikä, 
 • Paino, pituus
 • Painoindeksi(LASKURI TÄÄLLÄ)
 • Tavoitepaino
 • Mitat sentteinä :
 1. Rinnanympärys(rintojen alta, leveimmästä kohtaa)
 2. Hauis(pulleimmasta kohtaa)
 3. Vyötärö(kapeimmalta kohdalta keskivartalosta)
 4. Lantio(leveimmästä kohtaa)
 5. Reiden ympärys(pulleimmasta kohtaa)

 • Tämän lisäksi kerro tarkemmin tämän hetkisistä fiiliksistä, ruokailutavoista ja ajatuksista:
  (Kun kirjoitat faceviestiä, käytä kappalejakoja ja rivivälejä, jotta tekstistä saa selvän)
 1. Miksi haluat pudottaa painoasi? Miksi haluat tehdä sen tässä ryhmässä? Millaisia tavoitteita sinulla on laihtumisen suhteen? (kilot, ulkomuoto, olo, terveys)
 2. Mitkä ovat liikuntatottumuksesi tällä hetkellä?
 3. Unen määrä / vrk?
 4. Montako ateriaa syöt päivässä(aamupala, välipala, lounas..jne.)?
 5. Pääruoka-aineet, mitä käytät aterioillasi ?
 6. Paljonko kuluu kasviksia ja miten ne laitetaan, mihin sijoittuvat ruokailuissasi?
 7. Millaisia annoskokoja syöt?
 8. Paljonko kuluu leipää päivässä?
 9. Suhtautuminen sokeriin, karkkiin, pullaan, sipseihin, hampurilaisiin ym.huttuun?
 10. Mitkä ovat ne RUOKAILUTAVAT, jotka ovat saaneet painosi nousemaan näihin lukemiin?
 11. Miten uskot pystyväsi niitä muuttamaan?
 12. Mitä ruokailuun liittyviä asioita pidät vaikeimpana haasteena painonpudotuksessa kohdallasi?
 13. Mikä on paras ja herkullisin terveellinen pääateria, minkä tiedät ja mitä syöt/valmistat usein?
 14. Mikä on pääateria, josta on vaikea luopua, vaikka tiedät, ettei se rakenna tai ole millään tavoin kehollesi eduksi?
 15. Mikä on herkullisin terveellinen välipala, minkä tiedät ja mitä syöt/valmistat usein?
 16. Mikä on välipala, josta on vaikea luopua, vaikka tiedät, ettei se rakenna tai ole millään tavoin eduksi kehollesi?
 17. Mitkä ovat vahvuutesi painonpudottajana?
 18. Mitkä ovat tärkeimmät asiat, mitä uskot saavasi tästä ryhmästä painonpudotuksen tueksi ?
 19. Mitkä ovat ne asiat, mitä uskot pystyväsi antamaan ryhmälle?
 20. Mitkä ovat ne pään sisällä vellovat AJATUKSET jotka ovat saaneet painosi nousemaan näihin lukemiin?
 21. Mitkä ovat ne arjen valinnat(keittiövalintojen ulkopuolella/ lisäksi), jotka ovat saaneet painosi nousemaan näihin lukemiin?
 22. Mitkä ovat ne arjen valinnat,(liikunta, työ, perhe-elämä, ajankäyttö, uni, sosiaalinen elämä, tv:n katselu, meditaatio, rentoutuminen)  joita aiot muuttaa, jotta painonpudotus onnistuu?
 23. Miten iso usko sinulla on itseesi ja muutokseen tässä painonpudotusprojektissa RUOKAILUTAPOJEN OSALTA?
 24. Miten iso usko sinulla on itseesi tässä painonpudotusprojektissa ARJEN MUIDEN VALINTOJEN SUHTEEN (liikunta, työ, perhe-elämä, ajankäyttö, uni, sosiaalinen elämä jne.)?

Mieti näitä kysymyksiä ja vastauksia. Laita minulle facebookissa viestiä. Vastaa jokaiseen kysymykseen ajatuksella ja rehellisesti.

Jotta ryhmä toimii, siihen kuuluu joitakin velvoitteita. Ilmoittaudu mukaan, jos olet valmis ja varma, että voit:

 • Ilmoittaa kaikille ryhmäläisille painosi ja muutostavoitteesi
 • Tilittää onnistumisiasi, oivalluksia, treenejä, syömisiä, välipaloja ja leipomuksia
 • Kuvata itsesi bikineissä tai rintsikoissa/pikkuhousuissa JOKA VIIKKO edestä, takaa, sivulta
 • Ladata edellä mainitut kuvat joka viikko ryhmän kuvakansioon(Näistä ei voi lipsua. Kuvat laitetaan viikottain. Jos ei kerkeä viimeisenä päivänä, niin sitten ennakoi jne. Kuvat otetaan ja ladataan joka viikko.)Ryhmäläiset ovat AINOAT, jotka näitä kuvia koskaan näkevät. Kuvat poistetaan ryhmän lopettamisen jälkeen kokonaan.
 • Kirjata joka viikko tapahtunut painon pudotus kiloina ja sentteinä ryhmälle
 • Olla tilitysvelvollinen vuorollasi hyvinkin tarkasti, olla aktiivinen ryhmässä
 • Vastata ryhmässä kysymyksiin ja osallistua keskusteluun
 • Olla rehellinen itsellesi
 • Olla rehellinen ryhmälle
 • Käydä facebookissa toimivassa ryhmässä usein

Mitä ryhmässä tapahtuu? Miten se toimii? Mitä siellä pitää tehdä?

Ryhmä on painonpudotukseen ja kehon koostumuksen parantamiseen tähtäävä ryhmä. Jokainen ryhmäläinen pudottaa kertyneitä rasvakilojaan oman tavoitteensa ja lähtökohtansa mukaan.  Ryhmä motivoi, tsemppaa ja piiskaa jokaista yhdessä ja erikseen.
Ryhmästä saat hyvät ohjeet terveisiin valintoihin ja hyvään ruokavalioon, mutta uhriudelle ei ole sijaa. Jokainen ryhmäläinen joutuu ottamaan alusta asti itse itsestään vastuun. Täällä ei selitellä, tilitellä eikä valehdella itselleen, saati toisille. Rehellinen  ja suoraselkäinen vastuunotto omista valinnoista on ehdoton edellytys.

Terveellinen ja pysyvä painonhallinta ei ole viikon tai kuukauden simppeli pätkä. Tuolla aikataululla voidaan kyllä muokata VARTALOA, mutta mielestäni ruokailutottumusten muuttaminen, terveiden valintojen sisäistäminen ja aito nautinnollinen oppiminen ja omaan itseensä tutustuminen tällä saralla on VUOSIEN PROJEKTI.
Pää tulee perässä, vaikka peilikuva ja valokuva sanovat edessä mitä tahansa.
Pää alkaa myös kikkailla ja unohdella välillä. Paino voi toki pysyä alhaalla ja kehon lihaksistokin kohtuullisella tasolla, mutta valinnat voivat luistella heikkoarvoiseen, vähäravinteiseen ruokailuun.  Perinteinen säästely ja kituuttelu tai jopa rankaisu ja muut väkivaltaiset keinot (liika liikunta, paastot ja panttaaminen ym.) astuvat kuvaan.
Se ei ole enää tervettä painonhallintaa.


Siksi ryhmä on olemassa. Siellä kannattaa avautua esim. makean himostaan, joka saattaa iskeä aika-ajoin myös terveiden ruokailutottumusten konkareille.  Ryhmässä ei jäädä voivottelemaan tai pelkästään taputella selkään tsempaten, vaan siellä käännellään kaavoja niin kauan, että se ompelutyö lähtee taas sujumaan. Eli etsitään SYYT ja sitten hoidetaan ne.  Funktionaalista painonhallintaa! 
Kokonaisvaltaista ja selvittävää. Ei hoideta oiretta(makeanhimo) tarjoamalla himoon kieltoja tai korvaavia tuotteita. Ei moitita selkärangattomaksi luuseriksi. 
Kaivellaan esiin se syy, miksi makeanhimo on niin kova.
 (Usein makeanhimoon on selityksenä kasvisten liian vähäinen syöminen aterioilla. Eli keho ei saa riittävästi kasvisten hiilihydraatteja, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita ja alkaa siis huutaa sitä helpointa apua, eli SOKERIA. Syitä on muitakin..mm. unenpuute...mutta ne ryhmässä kaivetaan esiin, eikä tyydytä taipumaan tai luovuttamaan. Ryhmässä ONNISTUTAAN!!!!).


Faktat, joita kannattaa vielä miettiä:
Ryhmässä toteutetaan ruokavaliota, joka liikkuu kalorimäärältään hieman alle naisen keskimääräisen perusaineenvaihdunnan. (Tämän blogin ruokavaliosta voi katsoa osviittaa)
 Karkit, pullat, alkoholi ja muut hutut kuuluvat jonnekin muualle, kuin meidän ruokavalioon.
Ensimmäiset viikot opettelemme kunnollisen rytmin ja valinnat. Jos heti alkuun haluaa sooloilla ja etsiä huttuvaihtoehtoja, ei ole vielä valmis KAIKKIEN AIKOJEN KONE-projektiin. Silloin ei kannata ilmoittautua, etsi muita vaihtoehtoja. Painoa voi pudottaa monella tavalla ja hitaat, pienet muutokset ovat oikein hyviä ja toimivia. Tässä ryhmässä käytetään kuitenkin kokonaisvaltaista muutosta, johon jokainen sitoutuu ja jossa jokainen on myös tilivelvollinen. Jos koet, että ravintoloiden hampurilaisateriat, värikkäät irtokarkit ja leffasipsit  kuuluvat ruokavalioosi ainakin kerran viikossa ja haluat olla "rento painonpudottaja", niin se on ok. Mutta silloin tämä ryhmä ei ole sinulle oikea paikka. Silloin kannattaa lukea esim. tätä blogia ja napata semppiä teksteistä. Edetä pienin askelin, joitakin asioita muuttamalla, joitakin säilyttämällä.

Osa teistä on odottanut tätä uutta ryhmää vuoden. Tehden jo nyt hyviä valintoja. Hienoa, että olette mukana! Osa on vasta pohtimassa osallistumistaan. Tervetuloa jokaiselle!
 Edellisen ryhmän alkaessa kirjoitin osallistujille mietteitä ryhmästä ja ne pätevät edelleen. Osa on suoraan tässä tekstissä, mutta loput voit lukea TÄSTÄ!

ILMOITTAUDU SIIS MINULLE FACEBOOKISSA ja olet osa sähäkkää onnistujien ryhmää: KAIKKIEN AIKOJEN KONE 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti