tiistai 17. joulukuuta 2013

Ostoslistat (ja Raakaherkkuja Karitalta)

Jotta painonpudotus onnistuisi, on se aloitettava omasta päästä ja siirrettävä sieltä käytäntöön.
Ensimmäinen tempaus on tehdä ostoslistat, joiden avulla ruokailu järkevöityy. Kaupassa tehdyillä valinnoilla kehon rasvakudosta vähennetään...TAI LISÄTÄÄN-

On niin hankala valita jotain erikoisia laihdutusruokia. "En minä jaksa lueskella tuoteselosteista sokerin, rasvan  ja kalorien määriä."...Paras vaan lössähtää tässäkin aikeessa ja valita  leipää, juustoa, makkaraa, jugurttia  ja einesruokia. Kurkku ja tomaatti ehkä mukaan vielä vihannesosastolta.

Laihduttajan ruokaostosten teko on ihan yhtä helppoa. Perusvalintoja.

Kannattaa valita tietyt perusruoka-aineet, joita on AINA KAAPISSA, niin ei tule sorruttua kummallisiin ja epätyydyttäviin mössöruokiin milloinkaan. Edes pahimmassa makeanhimossa. Tiettyjä juttuja jääkaapissa. Tiettyjä kuivakaapissa. Tiettyjä säilykkeitä. Silloin ruokailut on aina helppo pitää järkevinä.

Hevi-osastolla ei ole pakko takertua eksoottisiin valintoihin tai itselle vieraisiin, jos ei halua. Kyllä sitä pärjää tutuillakin: Kurkku,jäävuorisalaatti, tomaatti. Näistä silppuaa ja sekoittelee salaatin. Lisäksi 150g. saunapalvikinkkua. Tuonhan voi  heittää myös jokaisen aterian vihannesosuudeksi, pääruoan seuraan.  (Silloin ei ole kinkulle välttämättä tarvetta)

Hedelmäosastolta tietysti mukaan varmasti maistuvat herkut. Voi toki kokeilla uusia, mutta AINAKIN ne mistä tietää pitävänsä.

Samoin toimitaan kalojen ja  lihojen kanssa. Valitaan maustamattomia ja puhtaita raaka-aineita. Niistä saadaan kotona  loihdittua monenmoista herkkua. Kun ruokansa maustaa itse, voi varmistua siitä, ettei siihen ole tärvätty ylimääräisiä lisäaineita ja maun parantajia. Tämän blogin yläreunan palkeista löytyy reseptejä vaikka miten ihanille makunautinnoille.

Maitotuotteitakin kannattaa suosia. Rahka ja raejuusto ovat monikäyttöisiä herkkuja, joista on  niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Niistä saa helposti pääruokia ja jälkiruokia. Niitä voi käyttää sujuvasti myös leivonnassa. Kaksi ylivoimaista suosikkia minulla on: ANANAS- MANDARIINI- TAI MUSTIKKARAHKA. (mustikka on paras, mutta syksyn ajan laiskuus marjametsässä kostautuu ajoittain talvisina päivinä)

Toinen suosikki on omena-raejuustohyve. Omena lohkoiksi ja raejuustoa keko joukkoon. Ehkä ripaus muscavadosokeria.

 • Valitse siis 4-8 HEVI-osaston hyvää perustuotetta
 •  Maitotuotteita 2-4
 • Lihaa, kalaa, kanaa & kananmunia niin, että aina on tuote, mistä napata proteiinia ateriaan
 • Mainitsen vielä erikseen uudestaan KANANMUNAT ja lisänä: Voi

Vielä kehoa hellivät lisäravinteet ja vitamiinit. Suurimman osan löytää päivittäistavaraa myyvistä liikkeistä, mutta osan joutuu hakemaan luontaistuotekaupoista tai apteekeista.
Magnesiumia esim. myy miltei jokainen ruokakauppa nykyään. Mutta miltei poikkeuksetta näiden kauppojen magnesium on OKSIDIMUODOSSA, jolloin se ei imeydy elimistöön lainkaan. Muista SITRAATTINA magnesium.
Vitamiineista monivitamiini, D-vitamiini ja B-vitamiini. Moni uskoo monipuolisen ruokavalion ja auringon avulla pitävänsä tasot kohdillaan, mutta luulo ei ole tiedonväärti. Kannattaa mittauttaa tasot varmistuakseen. Yllättävän monella tasot ovat todella alhaiset ja ehdottomasti vitamiinilisä tulisi käyttää.
B-vitamiinin puute voi aiehuttaa mm. anemiaa ja hermoston oireita. Hermoston oireet voivat ilmetä lihasheikkoutena sekä tunnon ja muistin häiriöinä. Pahimmillaan nämä oireet voivat jäädä pysyviksi.

D-vitamiinin puute pienentää luuston kalsiumpitoisuutta. "Mutkat suoriksi-diagnoosilla" se siis aiheuttaa osteoporoosia. D-vitamiinilla on myös todettu olevan laajempia vaikutuksia sairauksien ehkäisyyn. Korkea D-vitamiinipitoisuus ehkäisee osaltaan mm. Sydän ja verisuonitauteja.  MS-tautia, fibromyalgiaa ja reumatauteja. Metabolista oireyhtymää(valtimonrasvoittumistauti)  ja diabetesta. 

Hivenaineet: Sinkki ja seleeni.
Nämä ovat ihmiselle välttämättömiä hivenaineita, mutta Suomen maaperässä näitä on liian vähän, eivätkä ne siis imeydy ihmisen elimistöön riittävästi ruoan kautta.

Seleeni :
 • ehkäisee tulehdussairauksia
 • suojaa syöpää aiheuttavilta aineilta
 • lisää elimistön vastustuskykyä
 • huolehtii maksan toiminnasta
 • pitää yllä silmien, ihon ja hiuksien terveyttä.
Sinkki:

 • on välttämätön normaalille kasvulle ja kehitykselle
 • auttaa vastustamaan infektioita ja edistää yleistä vastustuskykyä
 • edistää haavojen parantumista
 • edesauttaa haju- ja makuaistin toimintaa
 • pitää hiukset ja kynnet terveinä
 • auttaa ihoa pysymään terveenä
 • pitää yllä oikeaa testosteronin tasoa


 •  Pellavansiemenrouhe
 •  Havupuu uutejuoma
 •  Molkosan 
 •  Ferronol-rautajuoma 
ovat hyvä ja tehokas keino lisäämään elinvoimaa ja jaksamista sekä kehon terveyttä. Sisäelinten ja umpieritysrauhasten normaali toiminta voi häiriintyä pahasti, jos ruokavalio ja esim. unen määrä ja laatu ovat kroonisesti poskellaan.
Vatsassa ja ruoansulatuskanavassa sijaitsee 70 - 80 % puolustusjärjestelmästämme. Vatsan ja suoliston toiminnan laiminlyönti on varma tae bakteeri- & virustulehduksiin. Pellavansiemenrouheella autamme vatsaa toimimaan säännöllisesti. Esim. pellavansiemenrouheliman lisääminen vaikka rahkaan tai puuroon on hyvä päivittäinen teko. Tai rouhe rahkan päällä. Pellavansiemenrouhetta päivittäin käyttämällä tärkeitä rasvahappoja, hyvälaatuista proteiinia, kuitua ja kivennäisaineita imeytyy elimistön käyttöön.

Jotta rasvakudos pienenee, tarvitaan tekoja. Siksi kannattaa laatia ennakolta hyviä perustarvikkeita sisältävä kauppalista, joka pureutuu muistiinkin melko pian.  Tämän listan lisäksi voi ostaa kausituotteita ja päivän tarpeita, mutta AINAKIN nämä, kun tulee mukaan, niin varmistaa itselleen hyvän aterioinnin. JA RASVAN VÄHENEMISEN.

Karita Tykkä on julkaissut mielenkiintoiselta ja herkullisen terveelliseltä kuulostavan kirjan. En ole tähän vielä päässyt perehtymään, mutta aion kyllä. Kirjan nimi on: Raakaa ja makeaa, herkullisimmat raakajälkiruoat. Varmasti monelle rasvakudoksen vähentäjälle ja terveellisistä herkuista pitävälle oiva joululahja!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti