tiistai 2. joulukuuta 2014

Pillerillä paino putoaa kilon viikossa! Mukana myös uusi tehtävä projektiisi.

Jos istahdit koneelle ja sinulla on aikaa avata tämä teksti, niin hep! Nouse penkistä ja ala kyykätä. Tee 10 syväkyykkyä NYT.
  • Paino hieman ulkosyrjälle jalkaterällä
  • TUNNE REIDET
  •  Pyöräytä olkapäät taakse
  •  Avaa rintakehä ja purista suorat selkälihakset temminkiin, kuin junaradan kiskot
  • Purista poikittainen vatsalihas tukemaan vastapuolelta ja anna mennä
  • Ylös tullessa; avaa hieman polvia
  •  "Leuka edellä" ylös
Sitten vielä lattialla tai työpöytää, sohvaa tai seinää vasten 10 kunnollista punnerrusta.
(Tämän tekstin joudat lukemaan myöhemminkin. Kyykkää NYT! )

"Nii muttaku...Minä oon töissä...Aika väsyny palaveri justiin käynnissä...Avasin koneelta tämän salaa..."

Jos olet palaverissa, niin sitä paremmalla syyllä. Kyykkäys edistää työkykyä ja keskittymistä ja työssä jaksamista. Jos joku kiistää, niin hän on väärässä. Kehota vaan mukaan kyykkyreeniin koko paltsuporukka.

Jos olet opettaja, ni se ei oppilaille kuulu pätkääkään, notta mitä kyykkäilet kesken Shiva, Vishnu, Krsihna ja Brahma & Moksa-aiheita. Oppilaat mukaan parantamaan oppimiskykyä. Veri virtaamaan, ni jo ollaan kohta koko porukka Dharmassa ja Moksassa....Päämäärässä.

Jos olet vapaapäivällä tai muuten vapaa liikkumaan, niin noiden kyykkyjen ja punnerrusten lisäksi tempase takki päälle, pipa päähän ja viittaa pihalle pitkällä askelella. Huitase 3 minuuttia tuohon suuntaa ja 3 takas. Saat mennä kyllä vaikka 30 min. tuonne ja samat takas, jos alkaa maistua!

"No mutta itse istut koneella ja näpyttelet tekstiä. Mene ite lenkille!"
Olen ratkaissut tämän oksettavan koneella istumisen pulman mielestäni kohtuullisella keinolla :Ja sitten tuohon otsikon ihmepilleriin, joka laihduttaa -1 kg/viikko ihmistä kuin ihmistä. 100% varmuudella.

Painonhallinta tapahtuu isoksi osaksi pään sisällä. Pään sisältöön rakennetaan ja kasvatetaan vaihde, jossa on itseä ja rasvakudoksen poistamista kohtaan: ILOA, MOTIVAATIOTA, LEMPEYTTÄ, TAHDONVOIMAA JA LATAUTUNUTTA VIMMAA. Moni uskoo, että itseltä puuttuu selkärankaa ja tahdonvoimaa. Siitä puutoksesta harvoin on kysymys.


Tärkein asia on  sisäistää tekojen yhteys toimintaan. Omien tekojen yhteys omaan toimintaan ja valintoihin ja suuhun laitettujen tuotteiden yhteys vartalon toimintaan.
 "No kyllä mä tiiän, ettei mun pitäis syödä sitä ja tätä ja niin paljon."
Se on kyllä totta. Mutta isoin osa painonhallintaa on siinä, mitä sinun TULISI/TÄYTYISI/ KUULUISI syödä! Ei keskitytä siihen, mitä ei pitäisi, vaan siihen  MITÄ VÄHINTÄÄNKIN TÄYTYY!


Moni laihduttaa yhä edelleenkin panttaamalla, vaikka 100% toimiva ohje on pitää aineenvaihdunta tehokkaasti käynnissä SYÖMÄLLÄ USEIN.
(Itsestään selvää on, että panttaajien ja pussikeittolaisten aineenvaihdunta on hyvin hidasta. Eihän elimistön tarvitse toimia tehokkaasti tuolla ruokavaliolla.
Usein aterioivalla keho käy kokoajaan kovilla kierroksilla. Kuluttaa reilulla vaihteella.)

Meidän on hyvä aktivoida aineenvaihduntaa syömällä 2-3 tunnin välein kunnolla. (Ja vastaavasti: meidän ei ole syytä jähmettää aineenvaihduntaa hitaalle vaihteelle syömällä harvoin, syömällä vähän tai syömällä juomalla.)


Vaikka tästäkin blogista nousee tekstinä ja kuvina esiin, että jokaisella 6:lla aterialla täytyy syödä puoli lautasellista kasviksia, niin useimmat uskovat silti panttaamisen voimaan ja siihen  "Ettei kukaan oikeasti voi syödä aina noin."


Ihminen mielummin kituuttelee pussikeitoilla/ kahvilla ja irtokarkilla/ voileivällä ja marie-keksillä/ proteiinipatukalla ja vesilasilla/jne...  kuin syö 6x päivässä 1/2 lautasellista kasviksia hyvien hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen kanssa.

Ihminen suostuu muuttamaan JOTAIN tapaansa, mutta takaraivossa nakuttaa, että: "Eihän nyt 6x päivässä noin hulluna kasviksia. En kyllä."
Ja samalla ne kasvikset jäävät myös ostamatta. Ehkä ostetaan parsakaali ylimääräisenä HeVi-osastolta kurkun ja viiden tomaatin seuraksi, mutta se on juuri ja juuri YHDEN IHMISEN kasvisannos yhteensä. PUOLEKSI PÄIVÄKSI. (kurkku, viisi tomaattia, parsakaali)  Eli ostotottumuksiakin on muutettava, jos aikoo painoaan IHAN OIKEASTI muuttaa.


Ihminen siis usein jatkaa omaa tuttua syömistään. Kuten jatkaa toimintaansa se ympärille kertynyt rasvakudoskin. Rengas renkaalta.

Se joka sisäistää kasvisten AINEENVAIHDUNTAA AKTIVOIVAN JA KIIHDYTTÄVÄN merkityksen ja omassa päässään todella motivoituu ymmärtämään, että painon pudotus vaatii kasvisten muistamisen jokaisella aterialla, onnistuu!

Hänen vartalostaan tulee se, mitä hän haluaa. Se, millaisella jaksaa ja mihin vaatteet solahtavat kivasti.


Painon hallinta olisikin helppoa lopulta jos tuo riittäisi. Kasvisten lisääminen joka aterialle.
Ryhmää ei tietenkään tarvittaisi. (Tosin iso osa kaipaa ryhmää juurikin noiden kasvisten takia. Haluaa, että on olemassa joku taho, joka niistä aina jaksaa muistuttaa. Haluaa ne ihanat ideat ja reseptit, mitä muut ryhmäläiset keksivät ja hehkuttavat. Haluaa ne motivoivat kuvat jne.)

Onnistuva rasvakudoksen vähentäjä ymmärtää kasvisten lisäksi vatsahappotasojen merkityksen toimivalle aineenvaihdunnalle. Hän ei laiminlyö vatsahappotasojen optimointia. Onnistuja muistaa vitamiinit, kivennäiset ja hivenaineet. Ei muistamisen vuoksi, vaan siksi, että YMMÄRTÄÄ NIIDEN MERKITYKSEN hyvin toimivalle aineenvaihdunnalle.
 Hän ymmärtää, että ilman hyvää unta on  tuskallista, hidasta ja oikeastaan melko mahdotonta laihtua. Tai ainakin se takkuaa tosi paljon ja vaikka rasvaa palaisikin, niin usein se vähäkin löllertää tuossa vatsan seudulla. Unen puutteen ja stressin vuoksi.
 Onnistuja ymmärtää sopivan liikunnan merkityksen. Sen, että liikunta tekee hyvää ja lisää aineenvaihduntaa. Puhdistaa ajatuksia ja antaa virtaa. Mutta ymmärtää myös sen, että liikunnan merkitys on YKSI PIENI OSA laihdutusta ja elämää. Ihmisellä on oltava PALJON, PALJON, PALJON muutakin. Liiallisena liikunta vaurioittaa, syö, repii ja tuhoaa.


No onpa siinä muistettavaa...sisäistettävää. No on! Ja tuossa on vasta pieni osa. Siitä puuttuu kokonaan vesi, rentoutuminen, hiilihydraatit, proteiinit, rasvat, kuitu, suolentoiminta jne. jne, jne.

 Jotta tuo kaikki tärkeä aidosti siirtyisi verkkokalvolta aivoihin ja sieltä ihan syvälle tietoisuuteen ja tavaksi asti, tarvitaan usein vuosien työ. Ryhmä auttaa siinä. Siihen ryhmää tarvitaan. Muistuttamaan, pitämään yllä, innostamaan. Ja taas aloittamaan ryhmässä uudestaan. Muutama porrasaskelma edempänä, kuin vasta-alkajat, mutta jokainen kuitenkin aina OMALLA ENSIMMÄISELLÄ porrasaskelmallaan tässä ryhmässä.

(Matti ja Teppo eivät ole vielä ilmoittautuneet  ryhmään, mutta ovat olleet joskus oman uransa ensimmäisellä porrasaskelmalla, viitsineet tehdä asioita uransa eteen pitkäjänteisesti ja jäätävällä volyymilla & innostuksella)

Mikään harrastus ei ylläpysy ilman aktivointia. Ihmissuhteistakin käsketään pitää huolta. Ihan samalla tavalla painonhallinnasta täytyy muistaa pitää huolta. Tai se unohtuu ja alkaa tuntua välinpitämättömältä. Silloin olo alkaa heiketä ja paino kertyä kuin huomaamatta. Jokainen onnistuu ihan varmasti.  Ja se on mahdollista ilman ryhmääkin. Ihan tämän bloginkin ohjeilla. Mutta pelkkä lukeminen ei auta.

-"Joko teit kyykyt?"


Tämänkin tekstin lukeneista 86% ei vieläkään valitse kaupasta kahta kassillista kasviksia. Ei aio syödä joka aterialla 1/2 lautasellista kasviksia. Ei jaksa, ei viitsi, ei usko, eikä  ymmärrä sen toimivuutta. Eli uskaltaa jättää kasvikset syömättä. Melko rohkeaa. Ehka vahan tuhma.  Ne 14% jotka kuitenkin valitsevat tuon kasvismäärän joka aterialle, he ONNISTUVAT.


Jos ihmiselle annetaan purkillinen pillereitä, joita syömällä luvataan aivan varmaa ja tutkittua tulosta laihtumisessa. -1 kg.viikossa. Usea ottaisi tämän avun ilolla vastaan.
Tämä pilleripurkki tosiaan on olemassa.
Kaupan HeVi-osasto on apteekki. Ja parsakaali, kurkku, tomaatti & paprika on se pilleri.

Uskallatko olla ottamatta näitä lääkkeitä? Jos otat, pudotat!

Tehtävänä tänään: Etsi itsellesi 4 herkkureseptiä kasvisruokien joukosta.  Moni päivittelee, ettei tiedä miten kasviksia käyttäisi. Ei tiedä, mitä söisi, kun salaattikaan ei oikein maistu.

Useimmalle ongelman tuo se usko, että pakastevihannekset on helppoja ja hyviä. -Mutta kun  ei ne oikein ole! Alkaa aika äkkiä tuntua vastenmieliseltä koko kasvistouhu, jos syö paljon pakastekasviksia.


Luota pääasiassa TUOREISIIN vihanneksiin ja juureksiin! Pikaruokana nuo pakastewokit ym. ovat ihan ok, mutta onhan se tuoreiden kasvisten purutuntuma ja maku IHAN TOISTA. Eikä vie juuri mitään aikaa. Yleensä kasviksia paljon valmistava huomaa, että ruuanlaitosta on tullut helpompaa ja simppelimpää ja paljon maukkaampaa, kuin ennen kasvisten suurkulutusta. Voita pannulle, jauhelihaa sekaan, sipulia ja kiinankaalia. Hieman vettä ja 5 min. pannulla hautuen. Mausta. Pikaruoka, herkkua. Upeaaa!

Omat päivittäiset kasvisruokasuosikkini ovat:
  • Porkkanakeitto(Porkkanoita, sipulia ja hapankaalia keitellään vedessä pehmeäksi. Surautetaan soseeksi ja suolaa ripaus. Tarjoillaan raejuuston kanssa.)
  • Kesäkurpitsalasagne
  • Broilerisalaatti

Jotta tuo tämän päivän tehtävä onnistuu, niin panosta ja KIRJAA TAAS YLÖS. Laita itsellesi ylös 4 ihanaa kasvisruokaa, joita voit valmistaa. Sillai kai.  Ajan myötä reseptivalikoima karttuu, mutta aloitetaan neljästä. Apusanoja tehtävään:

-Pääruoka kasviksista
-Ruokaisa kasvisvälipala
-Salaatit
-Pikakasvisruoka

Ja lisää apuja tehtävään täältä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti