torstai 18. joulukuuta 2014

Jouluherkkuja

Olen uppoutunut suussa sulavien herkkureseptien maailmaan Maria Lönnqvistin raakaleivontakirjan myötä, enkä voi olla nostamatta aihetta esille vielä uudestaan. Edellisestä kirjoituksesta huolimatta.

                                                  (Pehmeä hedelmä-suklaakakku s.70)

 Joulupöydän herkut houkuttavat ja ovat hyvällä omallatunnolla nautittavissa, kun valitaan ihanat kasvikset ja salaatit, kalat ja lihat ja rakentavat makeat herkut.


                             (Kinuskikakku s.47 Kirjan kannessa : vadelmasuklaakakku s.52)

Jotta joulu ei menisi kieltäytyessä ja lopulta konvehtirasian molempiin kerroksiin sortuessa, tarjoan vielä tässäkin tekstissä vaihtoehdoksi Maria Lönnqvistin  "Raakaleipurin parhaat kakut"- kirjaa ja reseptejä.

                                                           (Kinuskikakku s.47)

Hehkutus ei ota loppuakseen, koska kirja sisältää niin mahtavasti ohjeita ja vinkkejä raakaleipurille upeine kuvineen ja resepteineen. Olen kokeillut viittä eri kakkua, osaa useampaan kertaan (niiden jo loppuessa) ja jokainen on ollut erinomaista herkkua.Herkullisuuden lisäksi ne ovat ravinteikkaita ja täyttävät kehon tarpeita niin totaalisesti, että olo on virkeä, onnellinen, ei turvonnut ja ylpeäkin. Suosittelen jokaista vähänkään kiinnostunutta tilaamaan tuon kirjan, kun sitä ehkä vielä on saatavissa. Monista kirjakaupoista se on loppu, mutta täältä: CDON sitä vielä sai tilata. Tuli nopeasti. On edullinen(Prismassa maksoin omastani hitusen alle 30€).Mitä muuta kannattaa ostaa kuin kirja?  Hunajaa Kristiina Moilaselta, taateleita, erilaisia pähkinöitä, kookoshiutaleita, raakakaakaojauhetta, raakakaakaovoita, kookosöljyä, banaania, omenoita, porkkanoita, suolaa.


Marian kirjassa on kyllä selkeät ohjeet raaka-aineista.  Perushomma on se, että pohjaksi tulee taateleita ja pähkinöitä, (suolaa) . That's it.  Täytteeksi raakakaakaojauhoa, hunajaa  ja pähkinöitä.  Versioita on sitten vaikka kuinka. Niistä tarkemmin kirjassa.


Jouluksi voi valmistaa pöydät täyteen erilaisia ihania makeita herkkuja, jotka saavat mielen iloiseksi ja kropan jaksamaan. Kehonkoostumuksen kiittämään.


Suosittelen lämpimästi ottamaan askeleen raakaleivonnan pariin.  Hyvä tehosekoitin ja irtopohjavuoka takaavat onnistumisen.  Oikean, sopivan herkuttelun ollessa sallittua, on painonhallinnassa taas yksi ihana elementti lisää.


Annoskoko on taas se "kourallinen". n.1dl (kolmasosa muumimukista) ja todentotta se riittää. Maku, koostumus ja ravinteet ovat niin kohdallaan. Menee välipalana, ateriana ja herkkuna. (Kun muistaa kasvikset kaveriksi)Hyviä herkkuhetkiä, innostunutta oloa ja kepeitä vartaloita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti