lauantai 13. joulukuuta 2014

Raakaherkut

Jos et ole vielä kokeillut, niin toivottavasti kipinä tarttuu jossain vaiheessa ja teet sen!
Raakakakut Maria Lönnqvistin tapaan ovat murskaavan positiivinen kokemus. Ohjeet ovat ylihelppoja ja kakut todella, todella nopea valmistaa. Maku järisyttää pientä ihmistä!

Mutta MIKÄ idea niissä on laihduttajalle, treenaajalle ja kehon koostumuksen muuttajalle? Nehän sisältävät tuhottomat määrät kaloreita ja hedelmien & pähkinöiden hiilihydraatteja?

                 (sumea puhelinkuva mokkasuklaakakusta ja kookostiramisu-kakusta. Syvää herkkua.)

Se on totta, että  raakakakut ovat erittäin vahvasti ravitsevia ja niissä on paljon energiaa. Mutta. Koska se on hyvin imeytyvässä muodossa ja siirtyy helposti solujen hyötykäytöön BENSAKSI, eikä varastoituneeseen muotoon rasvakudokseksi, on raakakakkujen ylivertaisuus voittamatonta!

Itse irtokarkkifanina olen todella onnellinen, ettei enää tarvitse yhtään pohdiskella karkkihyllyjen äärellä, että "Ottaisko jonkun pienen?"  Nyt saa tuoda nenän eteen kulhollisen irtonamuja, eikä tee mieli yhtäkään. Ei vaan halua.
 Koska kaapissa on raakaherkkua, jota voin ottaa makeanhimoon. Ja se tuo elimistölle virkeän olon ja lihaksille käyttövoimaa. Ravinteikkaana se hillitsee nälkää, eikä viimeisen parin kuukauden aikana ole tarvinnut miettiä syövänsä kovimmankaan treenin jälkeen kattilallista kaalia ja hirvenlihaa. Normaali annos ruokaa ja pala suklaakakkua päälle. Oi että on nälkä pistetty tatamiin ja olo ihana.Rahkat ja viljatuotteet välipalana ja tankkaukseen ovat ihan hyviä, mutta tuottavat monelle tukkoista oloa ja kerryttävät nopeasti jenkkakahvaa. Raakakakkujen ravinteikkuus TÄYTTÄÄ, TYYDYTTÄÄ JA ANTAA VIRTAA, mutta samalla rasvakilot karsiutuvat kohisten.

On jumalaista syödä joka päivä herkkuhetkeen, tankkaukseksi tai palautukseen pehmeää suklaakakkua ja tietää laihtuvansa!


Itse leivon tällä hetkellä Maria Lönnqvistin ihanan " Raakaleipurin Parhaat kakut" -kirjan ohjeilla ja jokainen testaamani resepti on ollut juuri kuvan- ja lupausten mukainen.

Resepteissä käytetään tavallisia, tuttuja ainesosia ja pian sitä tutustuu, jos ei ihan jokaista tunne.

Mutta pääosin : Luumua, taatelia, erilaisia pähkinöitä, hunajaa.
Kannattaa tutustua raakakaakaovoihin, raakakaakaojauheeseen ja kookosöljyyn (useimmiten löytyy päivittäistavarakaupoista pähkinöiden, luontaistuotteiden tai lisäravinteiden läheisyydestä ja tietysti netistä voi tilata), niin järkyttävän suussasulavat , makeat nautinnot ovat käsillä. Itse lisään jokaiseen pohjaan ja jokaiseen täytteeseen ihan reilusti suolaa. Se tuo makeuden esiin vielä paremmin ja terävöittää maun huippuunsa. Ohjeissa toki onkin suola: Ripaus. Minulle ripaus on pohjaan ainakin 1 rkl. jopa kaksi. Ja saman verran täytteisiin.


Marian kirjassa on kunnolla neuvoja ja ohjeita, sekä upeita, suussasulavia reseptejä. Ohjeet ovat kuin aapisessa. Ei tarvitse monimutkaisia kiemuroita, että onnistuu, vaan yleisesti raakakakun teko menee näin: Lisää aineet tehosekoittimeen. Surauta niin kauan, että seos on tasaista. Seos vuokaan. Pakasta 20 min.


Monelle herää kysymys: "Onko ne vaikeita tehdä?" Ja "Maistuuko ne miltään?" 
Kirjan hankkiminen ja raakakakkujen leipominen on ehdottomasti vaivan väärti. (toki ihania reseptejä löytyy netistä mielin määrin! mm. Marian sivuilta löytyy ladattava reseptivihkonen)  Todistelu ei liene tarpeen, kun pääsee itse tekemään konditoriatuotteiden tasoisia herkkuja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti