tiistai 28. tammikuuta 2014

Kasvisten käyttö


Sporttinen muodonmuutos-ryhmä on käynnistynyt ja intoa riittää. Täällä blogissa ryhmän asioita käydään myös läpi.
Todella tärkeä asia painon pudotuksessa ja kehon koostumuksen muuttamisessa on kasvisten käyttö. Siitä on kiinni se, onnistuuko Sporttinen Muodonmuutos vai jääkö se ajatukseksi ajukoppaan.

Moni on kokeillut laihduttaa useitakin kertoja. Osa useita kymmeniä, onnistumatta.

Kerron syyn ja ratkaisun:
Epäonnistuneen painonpudotuksen suurena osasyynä on aina suhtautuminen KASVIKSIIN.
Sivuuttava, ylenkatsova ja vähättelevä.

Ollaan valmiita syömään vaikka miten pieniä annoksia ja käsittämättömiä kananmunadieettejä, kaalikeittodieettejä, sitrusdieettejä jne. mutta kasvisten aineenvaihdunnallisiin ja sisäelinten toimintaa & rasva-aineenavihduntaa kiihdyttäviin toimintoihin ei uskota.

Kasvikset ollaan huoletta jättämässä pois. Niiden uskotaan olevan kevyitä ja sen vuoksi hyviä ruokavaliossa. Mutta ei muisteta, että niiden sisältämät vitamiinit, kivennäiset, hivenaineet ja kuitu tekevät mahdolliseksi laihtumisen. Ne huoltavat ja hoitavat maksaa, ovat osallisena vatsan tasapainoon, tervehdyttävät ja aktivoivat umpieritysrauhasia jne.
KASVIKSET OVAT LAIHTUMISEN EDELLYTYS JA MAHDOLLISUUS.
Toki niiden etuna on myös herkullisuus ja keveys, mutta vielä isompi osa kasvisten etua on niiden vaikutus elimistön toimintaan ja aineenvaihduntaan.

”Mä syön vaan pienen annoksen rahkaa ja keitetyn kananmunanvalkuaisen, mutta en jaksa kyllä mitään porkkanaa tuon lisäksi. Eikä salaatti maistu mulle. Eihän se nyt voi haitata, jos en sitä syö?  Nehän on VAAN kasviksia. Periaatteessa semmonen ylimääränen juttu ruokavaliossa vain?”

VÄÄRIN!!!!!

Jos haluat epäonnistua laihdutustavoitteessasi tai kehonkoostumuksen muokkaamisessa, teet sen sivuuttamalla kasvikset. Sillä varmistat sen, että ei lähtenyt tästäkään voittokulkue painon pudotukseen, vaan tuttu epäonnistuminen aikaisempien yritysten joukossa.

Voit samantien lopettaa laihduttamisen, jos tiedät, ettet aio toteuttaa lautasmallin mukaisia kasviskäytäntöjä.(Joka aterialla puoli lautasellista kasviksia. Vähintään) Et onnistu,  jos jätät kasviksia pois tai vähennät niitä. Yhdeltäkään aterialta.

Jos voit mennä jääkaapille ja ruokakaapille siten, ettet lataa proteiinin seuraksi kasviksia, olet valmiiksi epäonnistunut, etkä voi laihtua.
Jos pystyt siihen, että sivuutat kasvikset ja syöt vain rasvat, proteiinit ja hiilarit, olet tuomittu epäonnistumaan. Muista nämä sanat AINA, kun työnnät suuhusi ruokaa. Muista kolkutus takaraivossa ja olkapäällä:
 ”Jos en ota kasviksia, en saa rasvaprosenttia muuttumaan mihinkään muuhun suuntaan kuin ylöspäin.

Sitäkö haluan? Lihoa  ja kerätä ympärilleni pehmikettä?

Vai haluanko nauttia herkullisista kasviksista, raikkaudesta ja niiden tuomasta toiminnasta aineenvaihdunnassani. Haluanko syödä kasviksia joka ikisellä aterialla ja varmistaa sen, että olen matkalla kohti tavoitepainoa.

KASVISTEN KÄYTTÖ ON AVAIN ONNISTUMISEEN.
Kerron sen tässä avoimesti:
 •  Et tule onnistumaan, jos sivuutat kasvikset.
 • Tulet onnistumaan, kun pidät kasviskäytännöistä kiinni.

Kasviksia tulee syödä puoli lautasellista joka aterialla(aamupala, lounas, välipala, päivällinen, välipala, iltapala).  Kasvikset tulee syödä aina. POIKKEUKSETTA.

Jos haluat onnistua, ota itseäsi NYT niskasta kiinni ja tee kasvisostokset joka kauppakerralla kunnolla.
Valmista kasviksista hyviä herkkuja, syö niitä tuoreina, kypsennettyinä, salaattina, pääruokana, keittoinan, patoina, muusina, lohkoina jne.  ja takaa sillä onnistunut projekti.

 Kasvikset ovat siitä ihana raaka-aine ruoanlaitossa, että ne onnistuvat aina.
Yksi helppojen kasvisreseptien parhaimmistosta on tämä:
 • Porkkanat ja lantut siivuina tai tikkuina pellille
 •  sivellään öljyllä, ripotellaan suolaa, yrttejä ja pippuria päälle
 • 200C uuni niin, että kasvikset kypsyvät ja rapsakoituvat. Nopea, helppo, herkullinen
Toinen ylihyvä ruoka, jossa pääraaka-aineena on kasvista tulee tässä:
 • Siivuta pari kesäkurpitsaa ja pari sipulia kuorimaveitsellä uunivuokaan
 • Mausta suolalla, pippurilla,cajunmausteella
 • Lisää paisettu, maustettu jauheliha
 • Päälle juustoraastetta
 • 200C Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa pintaan

Kasvisten käyttöön löytyy täältä materiaalia vaikka kuinka:
PIRKKA, KASVISRUOAT
ja täältä:
KOTIKOKKI, KASVISRUOAT

6 kommenttia:

 1. Kiitos!!! I Otin heti ylös nuo ohjeet:)

  VastaaPoista
 2. Vielä kun saisi nuo maaseudun kauppiaatkin vakuutettua kasviksien tarpeellisuudesta! Saatavilla on niin hävyttömän suppea valikoima, että suorastaan v...taa. Kokeilevana kokkaajana tekisi mieli laittaa muutakin kuin tomaatti, kurkku, salaatti, porkkana, sipuli ja peruna valikoimasta.

  VastaaPoista
 3. Haasteellista! Mutta niin totta. Suurin haaste on oma laiskuus (etenkin aamulla): kasviksia saattaa nököttää tietoisesti ostettuna jääkaapin lokerossa, mutta, ah kuolemansynti laiskuus, ottaa vallan ja onkin helpompi tarttua rahkaan. Tai tehdä leipä. Tai keittää puuroa. Eikö samalla vaivalla jo paistaisi vaikka kasvismunakkaan..? Olispa namia! Nyt pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja ruveta VIITSIMÄÄN kun tietää miten pitäisi toimia. Paloitella illalla herkut jo valmiiksi aamua varten. Minä kyllä kokeilen! Minä VIITSIN, itseni takia. Kasvikset on hyviä ja tykkään syödä niitä joka aterialla ja paljon, mutta itse taidan olla oma pikku laiskuri.

  VastaaPoista
 4. Laiskuus ja tarttumattomuus ei ole ainoastaan sinun "syntisi" ! :)

  Varmastikin kaikki ovat kokeneet samaa ja esim. SpMm-ryhmään ilmoittautuneiden naisten motiivi ryhmässä oli juuri tuo viitsiminen...eli yksin hankalaa, mutta ryhmä innostaa ja osaksi "ryhmäkurin paine" motivoi.

  Mutta. Onnistuu uuden tavan juurruttaminen rutiiniksi yksinkin, kun on päättäväinen!!!! Ja rutiinin muodostuttua asia onkin pihvi!!!!


  On hyvä välillä relata ja kellua, mutta sitten kun syttyy ja tarttuu, niin onhan Se villiä!!! Elämänlaatu kohoaa joka sektorilla ja iloa & tyytyväisyyttä kuplii joka asiaan.

  Maalaiskauppojen valikoima voi tottavie olla suppea, mutta kausivihannekset tulee usein läheltä ja on suussa sulavia.

  Jos sipulia ja kaalia on, ni elämä on pelastettu. Kesäkurpitsa on jo ylellinen jumalten herkku ja porkkana hipoo Paratiisia!

  VastaaPoista
 5. Totta joka sana :) Tätä opettelen parhaillaan ja lisäksi 3-4 tunnin välein yritän muistaa syödä. Se kyllä selvästi auttaa vastustamaan mielitekoja ja vähentää niitä. Joulun jälkeen yritin nutrata mutta tuntui oudolle vain juoda pirtelöitä. Nyt jätin sokerin ja leivän vähäksi aikaa ja lisäsin kasvisten käyttöä.

  VastaaPoista
 6. :)

  Nutraaminen on kyllä....Ne on nuo pussikeitot siitä hankalia, että vaikka niillä kyllä laihtuu, niin yksipuolisina ja rankasti prosessoituina jauheina ne lisäävät huomattavasti maksan rasitusta ja saavat aikaan kelpo määrän selluliittia kehoon.

  Lisäksi noiden prosessoitujen pussikeitto-juttujen ongelmana on se, että maksan lisäks ravinteikkuuden puutteesta kärsii koko korppa. Hormoonitoiminta voi mennä täysin sekaisin ja umpieritysrauhaset vajaatoiminnalle.

  Ja mitä se taas tuo tullessaan...EI tarvitse kuin miettiä miltä PMS- oireet naisilla joskus tuntuvat..ja se on vielä "Normaalia hormoonitoimintaa".

  Jos sisäelimet ja hormoonitoiminta sekoitetaan prosessoiduilla pussikeitoilla ja ihan liian vähäisellä päiväkalormäärällä on tuloksena usein selluliitin lisäksi testosteroinin väheneminen. Miehiä se naisistaa ja naisista tekee flegmaattisia, masentuneita, väsyneitä...

  Eli EN SUOSITTELE NUTRAAMISTA oikein millään sektorilla.

  Saati, miten tylsää ja hirveän makuista on vetää sisäänsä kummallisia pussikeittoja, kun mahdollisuus olisi syödä JOKA PÄIVÄ HERKULLISTA PIHVIÄ, KALAA, KANAA, PAISTETTUJA MUNIA, PEKONIA, KEITETTYJÄ MUNIA, MANTELILEIPÄÄ, PIZZAA...

  Sopiva annoskoko ja ÄLYTTÖMÄN IHANIA KASVIKSIA LAUTANEN TÄYTEEN!!!!!! Sillä lähtee kilot ja selluliitit, mutta mieli säilyy iloisena ja kirkkaana , keho terveenä!!!

  VastaaPoista