maanantai 20. tammikuuta 2014

Motivaation hakua ja ruokavalioesimerkkejä

Kun oma painonpudotusprojekti epäilyttää. Sen toimivuus tai sen järkevyys. Sen tuloksellisuus. Kun tuntuu, että asia ei etene, eikä asiaan paneutumiseen löydy oikein innostustakaan.

Jäätelö, karkit, pullat ja keksit ei maistu, mutta koska niihin on tottunut, niin ei niistä viitsi luopuakaan. Tietää, ettei niistä tule hyvää oloa, mutta ei jaksa innostua mistään terveellisistäkään vaihtoehdoista. Ei viitsi, jaksa, kykene.  Vanhaan tuttuun lipsuminen tuntuu helpolta.


Silloin kun motivaatio on kadoksissa, eikä tuloksia tunnu syntyvän riittävän nopeasti, on paras hakea uutta vauhtia. Muuttaa hieman näkökulmaa ja katsella uusia tuulia.

Uudet treenivaatteet motivoivat. Joku treeniaiheinen lehti saa innostumaan. Uusi kampaus virkistää niin, että kroppaakin jaksaa taas ajatella. Pieni happihyppely kahvitunnilla tai aamutuimaan. Blogitekstit ja onnistumistarinat.

On paljon keinoja löytää hyvä motivaatio uudestaan ja uudestaan.

Yksi hyvä motivaatiokeino on tutkailla erilaisia ruokavalioita. Ruokavalioita, joilla onnistuu, jotka varmasti johtavat tuloksiin.


Kaisa Jaakkola  on uskomaton tietopankkin terveiden valintojen saralla.  Onneksi Kaisa on kirjoittanut loistavia kirjoja kehosta ja terveellisistä valinnoista. Kirjojen, luentojen, valmennuksen ja opettamisen lisäksi Kaisa ylläpitää sivustoja, joilta löytyy suuuren suuri määrä tietoa ja innostusta ilmaiseksi, kaikkien käyttöön.

Haluan nostaa tähän esille Kaisa Jaakkolan sivulta esimerkkiruokavalioita, joiden vilkaisu antaa hyvää kuvaa siitä, millaisilla annoskoko-valinnoilla ja ruokavalinnoilla laihtuminen on mahdollista.

Niitä voi peilata omaan ruokailukäyttäytymiseen. Esimerkkien avulla voi huomata oman ruokavalionsa sudenkuopat ja ne hyvät kohdat, joiden avulla pääsee eteenpäin.


On olemassa paljon tietoa, josta on hyötyä. Sitä tietoa ja innostusta kannattaa hakea niin kauan, että itselle sopiva löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti