Jos tulee tyhjä tunne ja tekee mieli tempoa huttua, jättää lenkit väliin ja unohtaa koko KEHONRAKENNUS(!!!!)projekti. Aamukahvia on, mutta maito on hapantunut purkinpohjalle...Mantelijauhetta ja munia on, mutta juustoraaste jäi ostamatta....Lenkkarit on, mutta tuulipuvunhousuissa on reikä...keskisuomalainen tuli laatikkoon, mutta silmälasit on hukassa...
Mitä sitä voi ihminen silloin tehdä, jos tympii, eikä mitkään ärsyttävät reippailuinnostukset nappaa!
Itse käytän pääosin neljää hengenpelastuskeinoa nuissa tilanteissa. Yleensä ne pelastuskeinot vielä tulevat tilaamatta ja pyytämättä zap-vaan! Vähän kuin vahingossa sopivaan saumaan. Itse asiassa aika paljon justiin niin yllättäin, kun Keskustalon Niinan NYRKKI  nenääni potkunyrkkeilytreeneissä, silloin, kun harjoiteltiin POTKUJA!!!!!!!

Sopivana aasinsiltana tähän:Tärkein niistä on ystävät, tuttava, kaverit, kanssaihmiset. Jostain kumman syystä sitä sattuu kohdalle aina joku mahtava persoona, joka täräyttää jotain osuvaa oikeaan kohtaan.. Jos itseä tympii ja päälle pukkaa laiskuus, niin se ystävän kommentti ei välttämättä ole aiheeltaan piristävä tai lenkille kehoittava.. Se voi olla jotain ihan muuta, mutta se sytyttää! Tohtori Kiminkinen puhuu ja kirjoittaa osuvasti sytyttäjistä ( www.adlibris.com/fi/product.aspx) Niihin sytyttäjien kipinöihin kannattaa työntää puuvillapaidan hiha, kun tympeys meinaa vallata alaa.


Tuolla kentillä liikkuu hirveän paljon sellaisia ihmisiä, joita haluaisin halailla päivät pitkät silkasta arvostuksesta ja ihailusta. Sydäntä pakahduttavia onnentunteita saa mokomien humujen takia tuntea tuon tuostakin. Milloin minkäkin syyn vuoksi kenenkin kohdalla. Viimeisimmän jäljen sydämeen jätti Tanja vahvalla, tasapainoisella ja rakastavalla kommentillaan. Joskus toisen vahvuus voi korjata jotain särkynyttä kanssaihmisen elämässä ja se ehjääminen voi vaikuttaa ihan kaikkeen positiivisesti. Myös treeniin ja ravintoon. Kun monella alueella menee mukavasti, niin jollain alueella voi olla välillä vähän heikkokin ja silti pärjää. Mitä se Tanja siten kommentoi? No, tuo kapiokirstujen, mahtihäiden, vaunupitsien, rallipotkureiden ja marttaliittojen avainhenkilö loihe lausumaan:
"Omissa silmissäni ihmisen mielenkiintoisuus määrittyy pitkälti sillä kuinka tämä kykenee hillitsemään ja hallitsemaan ulkoa tulevia ärsykkeitä, esim. asettamaan rajansa vieraan vastakkaisen sukupuolen lähestymisyrityksiä vastaan jne..Tarvitseeko niitä itsetuntonsa vahvistamiseksi vai tunteeko itsensä parisuhteessaan niin rakastetuksi että osaa määrätietoisesti torjua muut virikkeet."
Eikä tähän ole minulla mitään lisättävää! Ei niin mitään!!!!!!   Eli ystävät ja keskustelut..ne virittävät, jos ihmismieltä mytistää. Hengenpelastus nro.2 on Kikkailu. Tänään telkkarissa, lasten aamussa oli näyttelijän virittämä luovuusleikki..eli kikkailua. Kokeile tätä heti työkaverin kanssa!!!!
Pitää laskea kolmeen. Sinä sanot 1, kaveri sanoo 2, sinä sanot 3, kaveri 1, sinä 2, kaveri 3 jne...jossain vaiheessa voi mennä sekaisin...sitten se mokaaja hakataan ja sille buuataan ja sitä mollataan koko vuosi, kunnes tulee pikkujoulut ja se mokaa vielä pahemmin, jolloin mollaaminen nousee kolmanteen potenssiin! Jos haluaa vielä lisätä tämän kikkailun vaikutusta, niin ykkösen kohdalla tuleekin TAPUTUS! Tap, 2,3..tap, 2,3...jne...
Tämän lisäksi kikkailu kauppareissulla toimii myös..yksi vakiokikkailuistani on kävellä väkijoukossa pää alaspäin, katse lattiaan naulittuna ja jonkin kauppahyllyn, tai mikä parempaa, pylvään kohdalla ja tömäyttää kädellä sitä pylvästä niin, että varmasti kuuluu kova läjäys...sitten taivun kaksinkerroin voivottelemaan suureen ääneen ja pitelen otsaani. Ihmisten ilmeistä näkyy ehkä hieman huolestuneisuutta, mutta väkisin monelle pyrkii naamalle epäuskoinen hymyhämmennys..."Ei kukaan voi olla nuin urpo, että kävelee päin pylvästä ja satuttaa ittensä!" Mutta totuus on se, että Itsensä häpäisy on aina virkistävää!
Kikkailu on hyvä laji ylipäätään. Itse en ole siinä kovinkaan mestarillinen, mutta tyydyn tasooni auliisti ja jaksan toistaa samoja vanhoja kikkojani kerrasta toiseen. Tunnen ja tiedän erinomaisia kikkailijoita, joilla on otuksia toimistossaan, laastaria stetoskoopeissaan ja irtokäsiä hihoissaan..lainaan näitä välillä!
Kolmas hengenpelastuskeino on mekaaninen lenkki tai siivous. Kun potkii itsensä liikkumaan tai tekemään jotain niinkin merkittävää, kuin siivoaminen, niin kyllä...ihminen virittyy. Huomaa, että asioiden valmiiksi tekeminen palkitsee, rentouttaa, innostaa ja saa taas veren virtaamaan. Väsyttää, ei viitsi....tuijotan töissä vaan päätettä....tai istun kotona sohvalla ja möllötän väsymyksen vallassa..tympii...en tee mitään....Sitten muistan: Mekaaninen lenkki...tai väkinäinen siivous(tämä on harvinaista..yleensähän siivous on ihanaa ja houkuttelevaa). Kun väännän ruhoni imurinvarteen ja otan käsiini kalusteliinan, se lopulta innostaa. Tai kun kävelen syyssäässä väkinäisesti kymmenen askelta, niin loput taittuu jo korkealla ja innokkaalla askelella. Mekaanisessa suorittamisessa ajatus saa virrata valtoimenaan ja rentous valtaa. Kohta on taas tilaa uusille, innostaville ideoille.

Neljäs hengenpelastuskeino on yksinäisyys. Ajoittain yksinäisyys selvittää päätä. Jotkut ihmiset ovat kai sen verran epävarmoja(allekirjoitan itsessäni tämän, mutta empiiristä tutkimusta ei toisista ihmisistä ole tällä saralla) , että syntyy tarve vetäytyä ajoittain yksinäisyyteen. Yksinäisyydessä ja hiljaisuudessa ajatukset saavat happea, jolloin omat mielipiteet selkiytyvät ja on helppo seisoa sanojensa takana. Yksinäisyys selventää päätä.

Ota työkaveri nyt siihen lähelle ja ala laskea hänen kanssaan: Tap, 2,3, Tap, 2,3, Tap, 2,3...jne....Jutum!!!!!!!
Kuuntele mitä tämä sama henkilö sinulle kertoo..voi tulla tilaamatta sopiva nyrkki nenään!!!!!! Tai ota kalusteliina ja pyyhi kahvihuoneen pöytä ja pese mikro! Kyllä siihen sen verran aikaa on..työ odottaa kyllä! Tai...mene portaille ja ota happea YKSIN!!! Jo sytyttää ja kohta maistuu maitorahka ja kebab, kahvakuula ja kuntonyrkkeily!