Dieetti on sujunut hyvästi ja näppärästi. Lauantaille tuli vähän erilaista ohjelmaa, joten ajattelin ottaa kropalle tankkauspäivän. Eli Leena Hefnerin os. Herppeenluoman (www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/viihde/putous/ohjelma_hahmot2) sanoin:"Kontwrolli iwrti."
Aamupala ja lounaskin sujuivat ihan normaalisti, mutta loppupäivän ateriana toimivat irtokarkit iltapalaan asti. Sunnuntaina sitten taas takaisin dieettiin kiinni. Painomuutos + 3,5 kg. Mitä muuta? Odotettavissa ihon epäpuhtauksia, harmautta, hiivatulehduksia, turvotusta ja pahaa mieltä. Sokeri on vähän ikävä kaveri. Ainakin ateriankorvikkeena karkin muodossa.
Nyt sitten palaillaan alkuruutuun..tai vähän sinne lähtöviivan taakse...muutama mutka. Ja aloitetaan ”loppurutistus.” Eli kolme viikkoa on nyt kulunut ja neljäs käynnistyy. Lähtökohta on siis painavampi, kuin kolme viikkoa sitten. Tämä vartalo ei kestä irtokarkkeja. Totuus lienee siinä, että kun dieetillä elimistö tottuu kuluttamaan energiaa vähemmän ja sokeri on vierasta huttua, niin sen käsitteleminen on todella työlästä. Paino nousee välittömästi ja maksimaalisesti.
Mutta, koska ananasrahka, mantelileipä, paistijauheliha ja broilerifile on opillista herkkua salaattien ja välipalaporkkanoiden, sipulin ja kasvisten kera, on ilo palata dieetin ”kurimukseen.”

TV-kanava Livillä(www.livtv.fi/ )näytettävä ohjelma Jutta ja superdieetit (www.livtv.fi/ohjelmat/jutta-ja-superdieetit/etusivu)kertoo iloisesti ja tsemppaavasti kuntosaliharjoittelua ja fitness-asioita elämäntapanaan pitävien ihmisten touhuista sekä niistä ihmisistä, jotka ovat pystyneet täydelliseen ruokaremonttiin ja elämäntapamuutokseen. Paljon motivoivia juttuja.
Jos epätoivo tai luovuttaminen käy mielessä, kannattaa muistaa, että ei dieetti pysy yllä välttämättä itsestään, vaan se vaatii ylläpitoa, muistutusta ja asiaan innostumista. Kaikki keinot käyttöön. Innostavat sporttilehdet, tv-ohjelmat(netistä uusinnat toistolla), musiikki, ystävät, yhteistreenit, blogit, kaupan hevi-osastot ja ruokaideat. Se oma olo, elimistön toiminta, ihon kirkkaus, jaksaminen, tehot ja mielenvirkeys, vaatteiden istuvuus ja sutjakka selviäminen fyysisistä ponnisteluista. Ne ovat niitä asioita, joiden vuoksi kannattaa syödä ja liikkua hyvin. En tarkoita sitä, että uskon jonkun muunkin innostuneen kawrkaamaan kontwrollista ja  korvaamaan päivällisen karkeilla..Ei kai sentään..mutta ylläpito on hyvä muistaa sen vuoksi, ettei epähuomiossa tartu niihin vähemmän ravintorikkaisiin valintoihin, kun voi samalla vaivalla ottaa niitä hyviä ja ravintorikkaita! 

Söin tosiaan irtokarkkeja ihan suopeasti sen lauantain päivälliseksi ja iltapalaksi. Maistuiko ja tuntuiko hyvälle? No ihan kyllä. Mutta ei niin hyvälle, kuin ananasrahka. Ei vaan maistu ja tunnu niin hyvälle, kuin mantelileipä. Mutta joku tapa siihen pisti tarttumaan, makeiseen. Tuliko kauhia pettymys itseen ja himo jatkaa karamellilinjalla? Ei tullut. Pikemminkin päinvastoin. Ei ole ikävä sitä huttua. Ja into syödä hyviä on päällä.
Molkosan, vihreä tee, porkkanat. Niitä välipaloiksi, kun tarvitsee hengähtää. Muuten jatketaan opituilla dieettiaterioilla.