Saan käydä usein keskusteluja ravinnosta ja liikkumisesta hyvien ystävieni kanssa. Kentällä käyvät treenaajat ovat aina innokkaina ja kiinnostuneina tarttumassa milloin minkäkinlaisiin kiinnostaviin puheenaiheisiin. Monella on myös joku keskitetty aihe, joka askarruttaa mieltä ja sitä sitten yhdessä ruoditaan tuntien jälkeen. Jatkoa seuraa yleensä jälkipeleinä facebookissa, sähköposteissa ja erilaisilla foorumeilla.


Proteiinit ja hyvät hiilihydraatit ovat aina kiinnostava aihe. Treeniin valmistautuminen, treenissä jaksaminen ja treenistä palautuminen. Liikunta-alan lehtiä on todella paljon ja eri lajien julkaisuja on mielenkiintoista lukea. Tälläkertaa tartuin Bodaus-lehteen,(www.karprint.fi/bodaus/ )ihan kansikuvan perusteella. Fitness-valmentaja, yrittäjä, evp poliisi, Body Fitness kilpailija Jutta Gustafsberg (www.gojuttago.com/ )säihkyy kannessa kahvakuulan kera. Kuulailuun Jutan asento tuskin liittyy, mutta kyllä kuulalla saadaan mahtavasti esiin hyvin rakentunut kaksoishauis. Ja epätyypillinen kuulankannattelu ei juuri haittaa muutoinkaan : Jutan kädellä, olkapäällä ja keskivartalolla voi pinkkiä kuulaa varmasti pyöritellä vaivatta ja vammoitta ihan minkälaista jonglöörausta nyt ylipäätään vaan keksii.

Lehdessä on paljon mielenkiintoista luettavaa, selkeäsanaisesti esitettynä. Tulen viettämään monta lukuhetkeä sen parissa. Vaikka monta olen jo viettänyt. Yksi lehden loistava artikkeli kertoo ihosta ja sen hoidosta. Kukapa ei tykkäisi siitä, että iho tuntuu ja näyttää kirkkaalta, terveeltä raikkaalta ja kauniilta.
Ja jos motivaatio joskus on piilossa, niin yksi lisäpointti innostamaan ei ole huono asia. Ihon hyvinvointi!!!! Ihon vuoksi kannattaa liikkua ja syödä hyvin. Onhan se hyvä asia muistuttaa itselleen, että liikunta ja terveet ruokatottumukset vaikuttavat kropan toiminnallisuuteen, muotoon ja vahvuuteen, positiiviseen ajatteluun ja hyvänolon tunteisiin, mutta näiden lisäksi lisäksi myös ihon kirkkauteen, kimmoisuuteen ja hyvinvointiin.

Bodaus lehden jutussa on haastateltu biokemisti, luontaisterapeutti ja Cidesco-diplomikosmetologi Marita Isomäkeä.(www.easynetti.com/company_3.jsp )Koko kahden aukeaman juttu on mainiota luettavaa. Mitkä mukavat asiat siellä kolahtivat? No ne mitkä liittyvät Tahdonvoimaa-ihmisiin ja heidän kanssaan käytyihin keskusteluihin. Ulkoilma, sopiva ja ravinteikas ruoka,tarmokas harjoittelu ja huttujen välttäminen.
Isomäki kertoo, että optimaalista ruokaa ja liikuntaa ei korosteta vieläkään kylliksi, kun puhutaan ihon hyvinvoinnista. ”Ihon hyvinvointi heijastaa koko kehon terveydentilaa. Iho-ongelmat syntyvät Marita Isomäen mukaan paitsi puutteellisesta liikunnasta myös vääränlaisesta ravinnosta.”
Isomäki on vakuuttunut, että kaunisihoisten ihmisten ostoskorista löytyy paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sekä kokojyvätuotteita. Harmaan ja elottoman ihon kantaja kirjoittaa ostoslistaansa valkoisia jauhotuotteita, sokeria sekä teollisesti valmistettuja valmisaterioita.

Voidakseen hyvin, iho tarvitsee myös hyviä rasvoja. Isomäen mukaan voita ja kasvisöljyjä. Oliiviöljyä etunenässä. Eläinvalkuaista tarvitaan myös, se on välttämätön aminohappojen lähde ja elimistön rakennusaine.
Ihon veltostumiseen vaikuttaa tukirakenteiden, kollageenin ja elastaanin määrän väheneminen sekä verenkierron hidastuminen. Säännöllisellä liikunnalla saadaan aikaan erinomaista ihonhoitoa, koska se aktivoi sisäeritysrauhasten toimintaa. Isomäen mukaan myös lihasmassan kiinteytyminen ja ylläpito ylläpitävät vitaalihormonimäärää ja monet näistä hormoneista säilyttävät kehon vesitasapainon ja ihon nuorekkaan olemuksen. Isomäki suosittaakin tarmokasta harjoittelua useita kertoja viikossa ihonhoidoksi!


Marita Isomäki kannustaa eritoten ulkoliikuntaan: ” Kaikki liikunta on hyväksi verenkierrolle, mutta etusija on ulkoliikunnalla. Sisäuhreilussa hapen saanti ei ole niin runsasta kuin ulkoliikunnassa. Ulkoilmaliikunta vilkastuttaa verenkiertoa, mikä taas puolestaan parantaa solujen ravinnehuoltoa.”

Liikunnan ja syömisen isäksi Isomäki puhuu vedestä. Hänen mukaansa veden juonti on yksinkertainen mutta erittäin tärkeä tapa huolehtia ihon hyvinvoinnista. Vesi toimii liuottimena poistaen kehosta myrkkyjä ja kuona-aineita. Hän korostaa, että jälkimmäisesta koostuu myös selluliitti, runsaan veden juonti ehkäisee myös appelsiini-ihon muodostumista. Kuusi-tai kahdeksan lasillista päivässä on Isomäen mukaan hyvä määrä. Myös sopivalla unen määrällä on tärkeä merkitys iholle. Ja vielä yksi asia, mikä motivoi hyviin ruokailutottumuksiin. Suoliston kunnon yhteys ihon hyvinvointiin. Suoliston toimimattomuus näkyy kasvoissa ja aineenvaihduntaylijmäämät ja myrkyt aiheuttavat ärsytyksiä ja tulehduksia. Mikäs se sitä suolistoa ja maitohappotasapainoa ylläpitää...? NO MOLKOSAN. (www.terveydenhoitouutiset.fi/thu1099/4.htm)

Liikutaan tarmokkaasti, syödään ravinteikkaasti, nukutaan riittävästi ja juodaan vettä & molkosania. Siitä tykkää kroppa, mieli ja iho!