Nuo otsikon kolme sanaa olen lainannut elämänohjeekseni Eva Sannerilta.(www.evasanner.se/)
Nuo kolme ihanaa sanaa  muodostavat käsitteen, jota kannattaa mielestäni vaalia ja tavoitella. Eikä tuota elämänohjetta ole edes vaikea tavoittaa. Jokaisella meillä on keinot ja toisaalta myös vastuu tuon elämänohjeen saavuttamiseksi. 

Eva Sanner kertoo noiden kolmen sanan perusteet, jotka myös miellyttävät ajatusmaailmaani kovin. Eva kertoo elokuvasta(Ogifta par,www.imdb.com/title/tt0119820/ ), jossa aviopari on turhautunut rakkaudessa ja nainen kirkuu riidassa miehelleen: ”Millainen minun oikein pitäisi olla, että sinä olisit tyytyväinen?” Johon mies: ”Voisit kokeeksi olla vaikka halukas, iloinen ja kiitollinen!”
Karua...hetken. Mutta ilmeisen totta. Halukkaan, iloisen ja kiitollisen ihmisen seurassa alkaa itsekin syttyä. Tällainen myönteinen, uteliaasti haasteisiin tarttuva ja intuitiolla houkutuksiin suhtautuva kanssaihminen virittää ja innostaa. Elämänilo tarttuu. Myönteisyys, kannustavuus, toiveikkuus ja huumori tervehdyttää, viehättää ja hykerryttää. On mukava sanoa tai ajatella ihmisestä: ”Sinun lähelläsi on hyvä olla.”  Tämmöisiä ihmisiä tapaan päivittäin kentällä ja muuallakin. Ja siksi onkin usein hyvä mieli!

Eva Sanner antaa kirjassaan: iloa & intohimoa (lukeminen.fi/ajankohtaista/iloa-intohimoa-on-kirja-sinulle-joka-tahdot-parisuhteeltasi-enemman) pohdittavaksi tehtävän(s.14): ” Kuinka erilaista elämäsi olisi, jos olisit ahneempi elämyksille, ajattelisit enemmän itseäsi tai olisit aktiivisempi? Mitä siitä seuraisi työssä, vapaa-ajalla ja elämässä kaikkiaan?
Tämä ei tietystikään tarkoita elämyspuistoja, ulkomaanmatkoja, benji-hyppyjä tai muita järisyttäviä, järjestettyjä elämyksiä. Tai tämä ei tarkoita AINOASTAAN em. elämyksiä. Vaan elämyksiä joita voi tarjota hiljainen luonto, ystävän katse, rohkaiseva sana tai herkullinen maku, värisyttävä kosketus. Mitä vain aistein koettavaa. Pientä ja suurta. Ja niin usein se pieni on kaikista suurinta.
Eva Sannerin kirja on mainonnassa suunnattu pariskunnille, parisuhteen parantamiseen. Mutta itse pidän kirjaa yksilön virittäjänä. Innostajana. URHEILUOPPAANA, RAVINTEIKKAAN RUOKAILUN OHJEKIRJANA JA FITNESSBODAUSKUNTOILUHARRASTUSKIKKAILU-NITEENÄ!!  Hyvän mielen kirjana.No joo..kirja on seksikirja...asento- ja asenneopas...mutta seksuaaliterveys on yksi älyttömän iso osa ihmisen kokonaishyvinvointia..ellei isoin! Jos jostain syystä työt alkavat takkuilla, joku ikävä asia nousee möykkynä eteen, olo tuntuu muuten huteralta tai epävarmalta, tyhjyys yllättää tai on raskas mieli, tarraudun tuohon kirjaan. Useimmin tarraudun siihen myös vastakkaisia tunteita kokiessani. Sitä on ihana lukea ihanalla mielellä!
Huonona hetkenä merkitykset katoavat. Millään ei tunnu olevan mitään väliä. Ei ruokailun ravitsevuudella, ei riittävällä levolla, ei liikunnalla, ei painon hallinnalla ja kehon hellinnällä, ei rakkaudella, hellyydellä, ei ystävällisyydellä, eikä suloisuudella. Huonoina hetkinä sitä vaan jurottaa, millään ei ole merkitystä. Huono hetki voi juuri tuon merkitysten katoamisen vuoksi saada aikaan negatiivisen lumipalloefektin.. Kun ei hetkeen välitä liikunnasta, riittävästä levosta ja terveellisestä ravinnosta ja rakkauden vaalimisesta, suloisuudesta, niin huono olo kasvaa..merkityksettömyys lisääntyy. Moni asia kerkeää lisääntyä ihan liikaa, jos jurotus jatkuu turhan pitkään: paino, väsymys, kiukku, turhautuneisuus, huono kunto, lihasheikkous..Elämä on ihan liian lyhyt merkityksettömyydelle ja jurotukselle.

Oma terveys, ryhti, ruokailut, lepo ja liikunta. Merkityksellisiä asioita. Jotta niitä jaksaa vaalia on olon ja mielen oltava yleensä halukas, iloinen ja kiitollinen. Tuon käsitteen saavuttamiseksi on hyvä miettiä innostavia keinoja hetkiin, jolloin merkityksettömyys yllättää. Omat innostavat keinoni ovat mm.

  • Ystävät
  • Seksi
  • Musiikki
  • Kirjat
  • Liikunta
  • Hiljaisuus, yksinäisyys
  • Uni

Kun noista kolmekin on justiinsa kohdillaan, pari aika hyvin rukkasessa ja yhtä ehkä joutuu vähän hakemaan...niin elämä luistaa aika mallikkaasti!!! Sitä kohti, hyvässä ryhdissä. Iloisesti, halukkaasti ja kiitollisesti.