Viikonlopun ohjenuoraksi nappaan muistin kätköistä ”elämäntapabarometrin”....tai jonkun semmosen.
Kun tekee mieli jotain huttua.. ni mietin aina, että JOO JOO.. MINÄ OTAN KYLLÄ...otan KOHTA!!! En ihan nytten..mutta ihan varmaan KOHTA OTAN!! Eka käyn viemässä pipon naulakkoon ja siirrän hanskat lipastosta sinne kanssa. Ja vien lehdet pöydältä telineeseen ja sitten käyn lataamassa pyykit koneeseen. Sitten otan huttua. Ja sitten ei yleensä joko MUISTA ottaa sitä huttua, tai on saavuttanu jo nälän..jollonka tuleekin vääntäydyttä kunnon aterian kimppuun. Huttu unohtuu kokonaan.
No missä se barometri tässä on?!
No siinä, että tekee itelleen semmosen lappusen vihkoon tahikka johonkin sanomalehden nurkkaan....Missä valitaan jotain elämän osa-alueita, mitä halutaan seurata. Tässä tapauksessa esim.

  • Huttuhinkua ja siitä kieltäytymisen onnistumista.
  • Liikkumista
  • Lepoa ja palautumista
  • Fiilistä ja hyvinvointia

Kun nämä osa-alueet on valittu, mitä halutaan seurata, aletaan sitten arvioida miten tällä hetkellä nuiden kanssa elämässä sujuu. Sanallista arviointia vihkoon ja lisäksi vielä joka osa-alueelle arvio asteikolla 1-10.
”Mitenkä tässä minun elämän barometrilla on tuon hutun syömisen kanssa asiat tällä hetkellä?” Sujuu aika hyvin tällä hetkellä. Olen saanut siirrettyä monta kertaa huttuhimon etäämmälle ja sitten popsinutkin kunnon aterian, kun olen kerinnyt siinä puuhastellessa miettiä, että ei se nyt oikeasti oikein maistu tuo huttu..enemmänkin ihan oikea ruoka jo. Lakritsi tuottaa välillä ylitsepääsemättömiä ongelmia, mutta 8 kpl:n sääntö on pitänyt hyvin. Tikkari on pelastanut pulasta myös toisinaan. Arvosana 8
Liikkuminen: Nyt on taas vanha tunne palannut, eikä tietoakaan sinisyydestä tai hengästymisestä. Ohjelma vaihtui ja pikkukuulan työstäminen on aina ohjaajalle palkitsevaa, kun musiikki täytyy pilkkoa ja tikuttaa. Liian hieno päästä hulinoimaan uusien biittien tahtiin ja tuntien jälkeen solisluita painaa taas niin, että luulee niiden välillä irtoavan kokonaan. Arvosana 10
Lepo ja palautuminen: Kropassa ei mitään ylimääräisi tuntemuksia viime viikkoina. Akillesjänne vaan ei kestä korkokenkää vieläkään..joten jouduin panostamaan korottomiin reisisaappaisiin. Nilkka oli vielä joku päivä sitten sinisenä, mutta nyt ”Ei vuan tunnu missään.” Arvosana: 9
Fiilistä ja hyvinvointia: Uudet musiikit virittää aina mukaviin tunnelmiin ja kelit on mitä mainioimmat, aurinko näyttäytyy vähän väliä. Olen nähnyt ystäviä taas parin viime viikon aikana rauhassa enemmän, ku pitkiin aikoihin, joten loistava fiilis. Hirveän vapaa olo ja villi. Arvosana: 10
Sitten lasketaan barometrin arvosanojen keskiarvo: 8+10+9+10/4 =9,25
Tästä voi sitten innokkaimmat väsätä käyriä ja käppyröitä..keskiarvoista, eri osa-alueista ja seurata vaikka kuukausittain, että miten männöö ja mihin tulis kiinnittää huomiota...Tähän barometriin voi vielä lähteä analysoimaan sitä, mitkä asiat ovat kehittyneet parempaan suuntaan ja mitkä huonompaan..
Esim. Lisäsin proteiinijauhetta kupposellisen joka päivälle treenin perään → Näkyy auttavan palautumiseen ja siihen, että tunnin jälkeen malttaa syödä oikeaa ja kunnollista, eikä huttua. Jatkan tällä proteiinilisällä.

Tai: Pitäydyin menemästä facebookiin enää illalla, koska jään sinne norkumaan tunneiksi. Makuuhuoneessa on paljon mukavampaakin tekemistä. Tämä on ehdoton parannus palautumiseen, piristykseen, rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Jatketaan tällä.

Näillä barometrilöimisillä viikonloppuun. Ai niin..urheilujuomapullollinen vettä, maistuu ja toimii!