On mieltä kohottavaa lukea tarinoita ihmisistä, jotka ovat pystyneet tekemään elämäntaparemontin.
Uusimmassa Fit-lehdessä (www.fit.fi/ ) kannen mallityttö/farkkumalli, Susanna Ilo (www.modelmayhem.com/1345680) esitellään lyhyesti sivulla 10. "Saatan treenata kahdestikin päivässä. Olen myös tehnyt täydellisen ruokaremontin. Katson tarkkaan, mitä pistän suuhuni. Ruuan on oltava terveellistä ja puhdasta, Susanna sanoo."

Teksti virittää. Pari lyhyttä lausetta ja olennainen on sanottu. Ihailen! Ihailen sitä, että joku pystyy tekemään täydellisen ruokaremontin. Sitä, että ne ruokavalioon  tehtävät muutokset tuntuvat niin tärkeiltä, että niihin pystyy. Ja toisaalta ihailen sitä, että oman kehon hyvinvoinnista huolehtiminen on niin tärkeää(mallilla keho on työkalu josta onkin pidettävä hyvää huolta), että ihminen haluaa tehdä ruokaremontin ja pystyy siihen.
No mikä siinä virittää? Onnistuminen, tietty kurinalaisuus, ilo, virkeys, voima, ryhti, hyvä olo. Lauseista ja tytöstä huokuu reippaus ja tasapainoinen tyytyväisyys tehtyihin muutoksiin. Onnistuminen ja kiitollisuus innostaa. Samaa innostusta löytyy omasta kaveripiiristä ja sitä kannattaa imeä itseensä. Eilen facebookissa Kaarakaisen Marie oli linkittänyt herkkujen ohjeita seinälleen ja niistä  tarttui ihan sama into itseen, kuin tuosta Fit-lehdestäkin. Kiitos Marie!
Marie linkitti etusivulle mutakakun ohjeen. Mutakakku, taivaallinen suklaaherkku ilman ylenmääräistä hiilihydraattia. Herkku, joka MAISTUU, ja TUNTUU hyvälle. Herkku, jota ei tarvitse kuin palan. Herkku, jossa on ylellisyyttä, mutta ei kehoa rasittavia huttuja.
Eilen mietittiin insuliinia, joka tasaa hiilihydraatin nostamia verensokereita. 

 Insuliini edistää rasvan varastoitumista ihmisen kehoon. Kohonneet insuliiniarvot  käskevät elimistöä muuttamaan hiilihydraatteja rasvaksi ja varastoimaan niitä. Insuliini myös kieltää rasvakudoksia vapauttamasta varastoitua rasvaa.  Ylimääräiset sokerit eivät ainoastaan lihota, vaan myös varmistavat, että ihminen pysyy lihavana.(Barry Sears, Otava, 1998)
On siis hyvin perusteltua vähentää sokerin syömistä. Itselläni ei ainakaan ole minkäänlaisia intohimoja varastoida rasvaa kehoon tai kieltää rasvakudoksia vapauttamasta rasvaa.
Haluan syödä maukasta ja haluan välillä herkutella. Jos voin herkutella ilman, että rasittaisin kehoani insuliinin voimakkailla heittelyillä, niin sen teen. Varsinkin, kun facebookin kaveri tekee siitä helppoa linkittämällä juuri oikeaan aikaan mutakakun ohjeen silmieni eteen, etusivun uutisvirtaan!! Äitinä minua tietysti miellyttää myös ajatus, että tällaisen herkun voi hyvillä mielin tarjota myös lapsille. Ei heilu insuliiniarvot, ei ole huttua, mutta maistuu hyvälle! (Ja sairaan nopeita tehdä!)

Tässä mutakakun ohje:

MUTAKAKKU
kuusi annosta
200 g tummaa suklaata
200 g voita
1-2 dl makeutusjauhoa
5 munaa
1 rkl mantelijauhoa
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita pehmeään voihin. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää makeutusjauhe ja mantelijauhe.Uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi,kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa. Irtopohjavuoka on hyvä.Tarjoile pienen kermavaahtovuoren ja vadelmien kera!
(tämon tässä vasta uunihin menoos, mutta maistu aika mousselle näinki!)

Tässä vielä toinen herkkuohje, jos kahvileipä miellyttää, mutta haluat syödä korkeaoktaanista ja ravinteikasta!

KÄÄRETORTTU:
5 munaa
1 dl.makeutusjauhetta
Täyte:
kerma
makeutusjauhe
vadelmia
Vatkaa valkuaiset ja keltuaiset erillisissä astioissa vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Levitä vaahto leivinpaperinpäälle uunipellille. Lisä makeutusjauhe.  Paista n. 5 min. 200 asteessa.Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vadelmat vaahtoon. Levitä täyte torttulevyn päälle ja kääri levy rullalle.
Ystävät!  Innostavat, tsemppaavat, sparraavat, motivoivat..Marie mutakakulla, Niina kipittäen kentällä esimerkkinä justiin silloin tosi kovaa, ku itse oli luovuttamassa, Tiina hehkuttamalla molkosanista etusivulla eilen, Sari motivoimalla elastisilla ja eroottisilla tanssimuuveilla, "Tai" huutelemassa joka seinällä kutsujaan kentälle, Anneli ilmoittautumalla poissaolevaksi...Kolmiyhteys: Hiki,musiikki ja ihmiset...ja tärkein niistä on ihmiset!!!
Tänään muistetaan juoda vettä, käydä happihypyllä, syödä vahvasti , tarvittaessa herkutella järkevästi ja imeä intoa ystävistä!
Koska ei pelkästään se liikunta...Miten se Elastinen sanoikaan(www.fit.fi/ s.95).."Mitä nuorempii, ni sitä huoMAAVAAVAISEMPII"...eeeiiihh..ku : "Six-pack tehdään keittiössä!"