Kaksi ihanaa luettavaa olen löytänyt ja voi että on hyvä mieli!!!!!! Toinen on postipakettina tullut Kaisa Jaakkolan Hormoonidieetti(http://hormonidieetti.fi/?page_id=10 )


ja toinen Jenny Messalan blogi Kivellä ja polulla.(http://kivellajapolulla.blogspot.com/2012/03/kumpparirakkautta.html)
Hormoonidieetti kirja ei ole nimensä mukaan DIEETTIkirja vaan IHANUUDEN, KOKONAISVALTAISEN KEHON HYVINVOINNIN JA EMOTIONAALISEN HELLIVYYDEN RAKAS KIRJA!!!!!!!!!!!! Ja ihan samaa on myös Jennyn klopi!!! heart
Molempia lukiessa sekä esteettinen silmä, hyvänmielen keskus ja tiedonjanoinen tajunnantaso haluaa samaan aikaan ahmia ja rauhoittua...tulee olo, että tämän ei haluaisi koskaan loppuvan ja siltikin haluaisi kokoajaan lisää, päästä loppuun. Ihan samat vaikutukset kuin rakastelussa!


Kaisa Jaakkola avaa elimistön terveyteen vaikuttavia asioita tutkimusten kautta tavalliselle arkikielelle ja saa todella rakastamaan ruokaa ja terveyttä. Hänen kirjaansa lukiessa semppautuu valtavasti ja tulee mahdoton tahto tehdä hyviä valintoja ja helliä kehoa ihanilla asioilla. Tulee mielleyhtymiä asioista mitä on tullut tehtyä esim. ruokavalinnoissa ja oivalluksia, että kyllä..näinhän se tuntuu toimivan.

Jaakkola kertoo hyvästä unesta, vitamiineista, ilosta, elimistön pH-tasapainosta, stressistä, vatsan toiminnasta, niiden hormonien toiminnoista ja vaikutuksista...ja siitä miten pienillä, ihanilla asioilla voidaan saada fyysinen, hermostollinen ja mentaalinen elimistö toimimaan suloisesti ja vaivatta. Miten helposti voidaan tehdä hyvää keholle ja miten siinä samalla myös kehon ulkomuoto muokkautuu. Ei siinä mitään uutuus juttuja tule. Tuttua se on. Mutta voi miten hienosti tuotu esille ja miten innostavaa muistuttelua!!!
En ole päässyt kirjassa eteenpäin, kuin nelisenkymmentä sivua. Tarkasti ja alleviivaten luettuna. Ekana päivänä kahlasin sen läpi nopeana lukijana...mutta nyt olen ahminut kirjaa rauhasssa ja ajatuksella. Tässä yksi ihana kohta:
”Ilo on yksi merkittävimmistä asioista elämässä. Ilon katoaminen kertoo siitä, että ihminen ei ole tasapainossa oman itsensä, päivittäin tekemiensä asioiden tai oman merkityksensä kanssa. Mistä asioista sinä saat iloa? Iloa tuottavien asioiden tiedostaminen ja oman toiminnan suuntaaminen näihin asioihin on äärettömän tärkeä osa tasapainon löytymisessä.” Kaisa Jaakkola Hormoonidieetti s.38.
Jennyn blogista voi bongata elämänmakuisia, iloisia ja ja sympaattisia asioita. Suosittelen näitä molempia lämpimästi.
 
Lauantaina olin mukana SaPun järjestämässä E-nuorten lentopallon lopputurnauksessa kahviontätinä, huutojoukkoina ja äitinä. Ohhoh, mikä meno ja ohhhoh, mikä osallistujaporukka sekä kentällä, huoltojoukoissa, että järjestelyporukoissa. Oli antoisaa. Tein kahvioon mokkapaloja, mutta myös proteiinpizzaa ihan vaan siitä innosta, että joku voisi tykätä ja innostua tekemään kotonaankin mokomaa terveellistä herkkua huttujauhopizzan sijaan. Ja kyllä, oli kuulemma maistuvaa.
Hyvin monen ihmisen elimistö ei kykene käsittelemään hiilihydraatteja ripeästi, siten, ettei se kertyisi ylimääräiseksi hutuksi ympärysmittaan. Helppo, maukas ja terveellinen tapa pitää itsensä hyvinvoivana ja terveessä painossa on syödä siis pizzaa, lihaa, kalaa, kanaa ja kasviksia. Tätä on jankutettu tässäkin klopissa paljon ja jo vuosikaudet joka paikassa muualla. Se on herkullista ja kevyt, toimelias olo säilyy, kun ei turvota ja väsytä itseään jauhohutuilla..pastalla, perunalla, riisillä, sokerilla....
Kun ostaa lihan lihana, kanan kanana ja kalan kalana ja maustaa sen itse, vääntää ne lihapullat itse, niin tietää mitä on tullut syötyä. Ei pelkästään kanan nahkaa tai sian ihraa ja teurasjäänteitä eineksinä..vaan ehtaa lihaa..
 
Ja kuinka helppoa on tehdä kunnollista ja oikeaa. En ole moinenkaan kokki, mutta nämä onnistuu ja maistuu hyvälle. Ovat todella helppoja:
400g. Naudan paistijauhelihaa
4 kananmunaa
0,5 dl. mantelijauhetta
mozzarellajuustoa
aurajuustoa
sipulia
valkosipulia
mustapippuria
suolaa

Kaikki ainekset sekaisin, paistetaan pannulla ruskeiksi voissa ja uuniin kypsymään.

Kasvislisäke: porkkanasiivut, paprika, sipuli, parsakaali paistetaan voissa, pippuri, suola, sweetchilikastike. 
Toinen nopea ja ihana herkku:
Broilerinfile halki, sisälle aurajuustoa, päälle suolaa ja pippuria, paistetaan voissa.
Kasvikset pannulle, paistetaan.


Hyviä ja ravinteikkaita on tosi helppo tehdä tumpelonkin..! smileyNäillä!!