Minä luovutan. Ei nappaa yhtään. On tässä muutakin tärkeää mietittävää, ku jotkut aktiiviset elämäntavat ja terveellinen syöminen.”
Tuoltakin voi joskus tuntua. Mutta eipä syytä huoleen. Kyse on ohimenevästä ilmiöstä, ei mistään pysyvästä olotilasta! Ja kun tuollainen hällä väliä-keittää koko ajatus-päivä tulee, niin apuakin on saatavilla. Apuna voi olla ystävä tai sporttilehti, happihyppy tai ajatus uudesta treenivaatteesta.Tai MOTIVOINTIKORTTI.
Suurikin muutos alkaa aina pienestä ajatuksesta. Siksi sitä pientä ajatusta voi toisinaan herätellä, jos se meinaa kadota. Ja miksi sitä pitäisi sitten herätellä, jos se ei ole niin merkittävä, että se pysyy voimissaan jatkuvasti? No.. parempi olo!! Se on yksinkertainen vastaus. Ihmisellä on parempi olo, kun on asioita hallussa..kun ei laajene hutulla hallitsemattomasti..tai kun ei veny ja vanu ja väsy liikkumattomaan olotilaansa liian pitkäksi aikaa.
Mieliala kohoaa usein samassa suhteessa, kun aktiivisuus lisääntyy ja ravinteikas ruoka syrjäyttää huttua lautasella. Sitä tuntee olevansa täynnä energiaa. Aktiivinen liikkuminen ja terveet ruokailutavat vaikuttavat suoraan sekä välillisesti terveyteen. Vähentävät diabeteksen riskiä, sydän- ja verisuonisairauksien riskiä ja hyvin monen muun sairauden riskiä...ja kun otetaan huomioon liikunnan ja ravinnon merkitys MIELEEN..se se vasta on ihanaa!
"No aha! On ihanaa ja apua on saatavilla? No mitä se apu sitten on!!?!?!? Ei nappaa, ei herää pientä oivallusta ja keittää...? APUA NYT TÄNNE!!!!!!"

 • MOTIVAATIOKORTTI
  Taas on aika askarrella!!! Väännetään pahan päivän varalle kortti, jossa ne omat tavoitteet ja syyt ovat kirjoitettuna!! Kortti voi olla vaikka pankkikortin kokoinen läpyskä lompakossa tai yöpöydän laatikossa. Sieltä se kaivetaan semppaamaan, kun muuten ei löydä syitä pitää ruokavaliota terveellisenä ja ravitsevana..tai kun liikkuminen ei meinaa innostaa.
Korttiin vaan ylös ne omat sempin aiheet. Kenellä mitäkin syitä sitten onkaan.

 • Paino putoaa ja mielivaatteet näyttävät hyvältä päällä
 • Kevyempänä ei enää puhalluta niin paljon ja on helppo liikkua ja taivutella varttaan kuin pajun vitsaa
 • Lomamatka tiedossa, aurinkoa ja valoa: mukava ketkutella pienissä, kevyissä vaatteissa, kun kroppa tuntuu kevyeltä
 • Liikkumaan lähtö tuntuu kyllä aina vaivalloiselta, mutta muista se ihana tunne heti ekoilla askelilla ja se taivaallinen, lenkin jälkeen
 • Voi sitä energian määrää, kun on syönyt ja treenannut hyvin
 • Ihan nukahtaa, kun on raikastanut, rentouttanut ja rauhoittanut itsensä hyvällä liikkumisella ja kunnollisella aterialla
 • Treeni ja lihaskunnon kehittyminen parantaa ryhtiä ja lisää olemukseen samalla vähän extraa..itsetuntokin tuntuu parantuvan ihan itsestään
 • Onnistumisen tunne on hieno tunne. Kun vastaa itse omasta projektistaan(syömisestä ja liikkumisesta), hallitsee tilanteet ja sivuuttaa karikot ja jatkaa pienten vastoinkäymistenkin jälkeen...tulee VOITTAJA OLO!
 • Sukujuhlissa olisi tarkoitus olla näyttävä ja kunnossa!
Motivointikorttiin kirjataan niitä syitä, miksi haluaa ottaa askelia terveellisiin ja virkistäviin elämäntapamuutoksiin. Korttiin kirjataan myös niitä omia keinoja:
 • Muista, että liiasta ja hutusta ei tule hyvä olo: valitse sopivasti ja kunnollista
 • Kasa porkkanoita ja kaalinpaloja rasiassa auttaa valitsemaan kunnon välipaloja ja naposteltavaa
 • NAUTI KAHVISTA: tuoksu, maku, lämpö..sen kaveriksi ei tarvitse mitään muuta
 • Tetris..se se on oivallinen harrastus..huttusyömisen tilalle
 • 10 min. Mikrounet
 • HUOMENNA/KOHTA...en minä vielä ota huttua..kohta sitten...
 • 2 min.HAPPIHYPPY
 • KUNTOPLUS/SPORT/FIT..joku innostava lehti

Motivointikortti on ässä hihasta silloin, jos haluaa luovuttaa. Silloin kun täyskäsikään ei riitä...silloin motivointikortti on se Royal flush!!!
Mistä sitten tietää, että oikeaan suuntaan ollaan menossa? No se se innostaa, kun huomaa, että uusista tottumuksista on muodostunut rutiinia....vettä tulee otettua ihan luonnostaan urheilujuomapulloon työpaikalle, lounaslinjastolla lautaselle etsiytyy iso kasa kasviksia, salaattia ja hyvää lihaa. Perunat ja pastat jäävät pienemmälle osalle. Lenkkarit eteisessä näyttää kutsuvilta, eivätkä tympeiltä, Ulkoilma kutsuu ja repii lenkille, eikä sohvan uupunut kutsu tunnukaan niin isolle......
Mukavaa on myös huomata, miten tarmokkuus ja virkeys on lisääntynyt ja liikkuminen arkiasioissa helpompaa. Ei hengästytäkkään enää samalla tavalla, kuin aiemmin. Joku voi kommentoida vikistynyttä olemustasi tai intoasi liikkua ja syödä hyvin. Peilistä voi kurkistaa vastaan reippaampi henkilö, kuin mitä muistitkaan.
Liikunnallinen elämä ja terveellinen ruokavalio kuulostaa isolta projektilta ja saattaa väsyttää jo alkuunsa. Liikunnallinen elämä on kuitenkin vain pieni oivallus. Miksi istuisin, kun voin seistä? Miksi seisoisin, kun voin kävellä..jne. Arkiaktiivisuus ja pienet valinnat, niistä pikkuhiljaa koostuu se aktiivinen, toimelias rytmi, joka johtaa positiivisin tuloksiin kropassa, mielessä ja terveydessä.
Siivous, silittäminen, haravointi, autonpesu, hippa, paini...ihan normaaleja päivittäisiä puuhia meille kaikille.. aktiivista liikuntaa. Niistä kun vähän kiittelee itseään, niin innostuu aktivoitumaan taas lisää ja lisää ja lisää.
Sitä himoitset, mitä syöt..sitä haluat, mitä teet.....jos arkiateriaan ja välipaloihin kuuluu kasviksia paloina, täyslihaa, kanaa, kalaa, munia ym. ravinteikasta, niin niitä sitä himoitsee jatkossakin. Siksi, ne arkiset pienet, päivittäiset valinnat.. Jos "ne semmoiset puuhat" kiinnostaa, niin niitä harrastamalla se kiinnostus lisääntyy. Ja niitä välttelemällä se välttely lisääntyy. Ja miksi ihminen ei haluaisi rentoutua, virkistyä, piristyä ja rauhoittua luonnollisilla, hyviksi havaituilla keinoilla. Pitää vaan muistaa ottaa se pieni askel oikeaan suuntaan.
Jos olet arkiaktiivinen ja kävelet portaat, seisoskelet odottaessa, hömpötät vauhdilla paikasta toiseen..sekin lisääntyy ja sitä alkaa himoita. Ensin innostuu pyöräilemään työmatkat. Sitten jo kohta kauppareissut...sitten alkaa hinkua pyörän satulaan jo ihan lenkkimielessä...ensin kävelee kauimmaisesta parkkiruudusta ostoksille, sitten kävele työmatkat, sittten jo illalla hinkuu lenkille.
Pikku oivalluksin ja pienin teoin se lisääntyy..se himo liikkua ja syödä hyvin. Jos on tyytymätön olo omiin valintoihin, niin se tyytymättömyys lisääntyy niin kauan, kunnes itse tekee jonkin pienen muutoksen. Ottaa sen pienen askelen eri suuntaan, kuin tavallisesti.
Opettelua, harjoittelua ja pieniä muutoksia. Niiden avulla koko näkökulma muuttuu pikkuhiljaa ja vaivatta.

Hyvistä, ravinteikkaista aterioista....Tein punaista currykanaa omalla summittaisella ohjeella ja oli hyvää:

Purkki kookosmaitoa pannulle
Punaista currytahnaa
Broilerinfileet suupaloiksi pätkittynä joukkoon
Punasipulia, valkosipulia
Valkokaalia suupaloina
Kukkakaalia suupaloina
Nuudelia pätkinä

Kiehauttelin wokkipannussa. Maukasta.