Veden juonti onnistui eilen!! Tosin on sitä tässä opeteltu jo useampi vuosi. Ei siinä, ettäkö vesi ei maistuisi, mutta joskus oli itsellä se USKO, että kyllä minä juon vettä tarpeeksi, mutta kun sen urheilujuomapullollisen laittoi pöydälle, niin huomasi illalla, että kappas...ei ole tyhjä vielä...NYT ON!  Tämä eilimistön monitoimineste on kyllä monen asian virkistäjä, kun sitä vaan muistaa sopivasti nauttia!!! Iho on heleänä, ravintoaineet imeytyvät , solu- ja limakalvot pysyvät pehmeinä ja kosteina, nivelet ovat voideltuina ja rakko sekä munuaiset tykkäävät. Mikä se minua motivoi tänään? Tuo vesisade ja kangasmetsä. Olin tänään onnekas, kun aamusta täytyi ajaa "korpeen" töihin.  Lähdin hyvissä ajoin ja koska olin todella ajoissa,  pysäytin auton metsäautotienreunaan, kangasmetsään ja jaloittelin hetken tihkusateessa. Napostelin muutaman puolukan ja kuuntelin, haistelin ja tunnustelin keliä. Ihana, raikas, keveä ja pirteä, mutta rauhallinen. Tulipa pienessä ajassa hyvä olo!
Motivoidun myös siitä, kun mietin ruokia, joista tykkään ja joiden tiedän tekevän jaksamiselleni, keholleni ja mielelleni hyvää. Niitä, motivoivia ruoka-aineita, tai aterioita on helppo nimetä. Tässä joitakin ehdottomia suosikkeja, joita löytyy kaapista ja pakasteesta sopiva arsenaali.


Purkki Ehrmanin maitorahkaa www.ehrmann.de/#/produkte/allgaeuer/sorten + anansaprukki. Näitä minulla on monta, monta, monta kaapissani aina. Ja tämä onkin herkku aamiaiseksi, välipalaksi ja iltapalaksi, tarvittaessa myös ateriaksi . Älyttömän hyvän makuista, hirveän hyvän tuntuista,joka kerta tätä syödessä tulee vaan  tosi hyvän olo. Ja lihakset kiittävät!
Paistijauheliha. Tästä saa nopeasti älyttömän ihania herkkuja, joita voi syödä KUNNOLLA nälkäänsä: Murekkeet, pihvit, pyörykät...sopivasti mausteita, osterikastiketta, soíjaa, sipulia, valkosipulia ja pippuria, chiliä...ym...oi oi....vahva ja runsas ruoka, joka maistuu ja jolla jaksaa, mutta joka ei ole vähäarvoista huttua vähääkään!
Sipuli, valkosipuli, kaalit Näitä kun silppuaa, tulee jo valmistaessa "huippukokki" olo!!!!! Voita pannulle ja näitä perään. Heti on ravintolatason tuoksut, maut ja herkut pöydässä!!!!!!! Voi yhdistellä mihin tahansa...kalaan, broileriin, lihaan, kesäkurpitsaan, tomaattiin, kurkkuun, porkkanaan....tai syödä siltään!  Menee maustettuna suolaisena herkkuna tai ilman mausteita myös kahvin kanssa, makeana herkkuna!!!


Broilerin rintafileet, lohi, muikut,  pihvit Näistä saa aikaan kaikkea ihanaa, kehoa vahvistavaa, luxukselle maistuvaa ja ravinteikasta energiaa tuovaa! Fileet/medaljongit/pihvit  pannulle sellaisenaan ja perään suolaa ja pippuria...tai  suikaleiksi ja pannulle sipulin ja kaalin kanssa...tai uuniin kerman alle..tai  pannulle sienten, tomaattien, kurkkutikkujen ja kookosmaidon kera ym.ym.
Jos tekee mieli pullaa, keksejä, karkkeja...tiedän, että siellä se minun aivojen hälyytysjärjestelmä huutaa apuva!!!! Ei, kyse ei ole heikosta tahdonvoimasta tai letkeästä selkärangasta, joka joustaa monelle mutkalle.

Kun mieleni alkaa tehdä tyhjiä kaloreita ja huttuja, tiedän, että  verenkiertoon ei ole imeytynyt riittävästi oikeita ravinto- ja hivenaineita, jotta aivot voisivat hoksata elimistön jaksavan toimia näillä....joten on laitettava oikeita, elimistön tarvitsemia herkkuja koneeseen. Edellä mainittu välipala maitorahka + ananas ajaa sekä herkun , hyvänolon, että ravinteikkaan rakennusaineen asian nopeasti. Jos aivojen "Huttua! huttua koneeseen!"-huuteluun taas syynä on tukeva nälkä on syytä tiristää panulla jotain lihaherkkua sipulin ja kaalin kyytipojaksi!
Valkoinen leipä, sokeri, riisi ja esikypsennetyt einekset ovat jalostettuja ruokia, joiden ravintoaineet on poistettu tai käsittelyllä muutettu elimistöllemme vaikeasti käytettävään muotoon. Säilyvyys on saatu aikaan poistamalla ravinnosta kaikki elintärkeät vitaaliaineet, jolloin bakteerit ja entsyymitkään eivät voi sitä enää käyttää. Elimistömme voi niistä saada vain tyhjiä kaloreita.
Kun muistan, että elimistö ei saa MITÄÄN karkeista, vaaleasta jauhosta, sokerista tai jalostetuista ruoista, on helppo kieltäytyä myös aivojen hätätilan aiheuttamasta "Karkkiasuklaatasipsejäpizzaalimukkaa!" -huudosta!!!  Voin vastata aivojen huutoon hyvällä täsmäaseella: Grillipihvillä, sipulirenkailla ja muhevalla kaalipaistoksella! Ja tiedän jo heti olossani, mitä kroppa tästä on mieltä!
Ponnistelusta ihmisluonto ja elimistö pitää. Ja siitä, että on jokin hyvänä pitämä asia, johon pyrkii. Kun pystyy  kieltäytymään hutusta ja toisaalta vastaamaan siihen ravinteikkaalla ruoalla, on olo todellakin VOITTAJAN OLO!!!

Ja kun näitä voittajan oloja alkaa oppimisen myötä tulla aina vaan useammin, alkaa peilikuvakin näyttää voittajan kuvalta! Jos vetää viinaa 20 vuotta...treenaa 20 vuotta....syö ravinteikasta ja sopivasti 20 vuotta...syö roskaruokaa 20v...se vaan näkyy ihmisestä.


Ja pari ihanaa, hullun ravinteikasta ja herkullista ohjetta tähän loppuun:

HAMPURILAINEN:
Hampurilaissämpylä:
 3 rkl. juustoraastetta
2 rkl. mantelijauhetta
1 kananmuna
0,5 tl. leivinjauhetta
Sekoita aineet keskenään, paista voissa pannulla leipä molemmin puolin.(tämä on maailman muhevin, herkullisin ja erittäin ravinteikas leipä!)
-Paista pannulla kaksi hampurilaissämpylää (Ks. ohje) laita väliin hieman ketsuppia, sweetchilikastiketta, kurkkusiivuja, jääsaattia, suolakurkkua, sipulimurskaa ja paistettu broilerin rintafile tai jauhelihapihvi.


PIZZA:
Pohja:
5 kananmunaa
Täyte:
Aurajuustomurua
Juustoraastetta
Broilerisuikaleita paistettuna
tomaattia, suolakurkkua
tonnikalaa, metwurstia  ym.
ketsuppia, sweetchilikastiketta
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Vatkaa molemmat erikseen vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista pari minuuttia 225 asteessa. Ota esipaistettu pohja uunista ja sivele sille ketsuppia ja sweetchilikastiketta. Laita seuraavaksi juustoraaste ja auramuru, broileri, tonnikala, tomaatit ym.ym. Paista, kunnes juusto on sulanutta ja herkullisen väristä.


Näitä voi lapsillekin tarjota hyvällä omalla tunnolla..."roskaruokaa", joka ei ole huttua, vaan ravinteikasta ja herkullista.