maanantai 11. helmikuuta 2013

Täsmäkeinoja

16. tammikuu 2013


Jos tällä hetkellä on tarvetta ja kaipuuta muutokseen. Halu olla pirteämpi, jaksavampi, energisempi ja aktiivisempi, mutta ei aikaa, voimia, mahdollisuuksia eikä intoa tehdä kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta. Ei ryhmää, jonka tuella pääsisi alkuun, ja mikä parempaa jaksaisi jatkaa ja suoriutuisi loppuun. Ei ehkä edes intoa tutkia ruokavalio- tai treeniohjeita. Ei vain riitä resurssit siihen, mitä kaipaa. Silloin vastaus on ne pikkuiset, innostavat askeleet.


Tarvitaan mekaanista toistoa jotta jokin terveellinen asia muotoutuu tavaksi ja tottumukseksi. Ehkä ripaus helppoutta  jotta hyvästä valinnasta muotoutuu Itsestään selvä asia, tapa omaan elämään. On helppoa lisätä mukavia asioita  pienissä paloissa ja juurruttaa ne tavaksi kuin vahingossa. Yksi kerrallaan vaikka. Hyvät asiat tuppaavat toimimaan kuin lumipallo jyrkässä alamäessä nuoskalumen aikaan(Aku Ankka-lehdissä). Keräävät ympärilleen lisempää ja lisempää hyviä tapoja. Melkeinpä huomaamatta.

  • Yksi loistava täsmäkeino on aamulenkki. Kuulostaa  vaivalloiselta, jos esim. olet työssä, jonka ääressä tulee olla virkkuna jo klo.6.00 tai aikaisemmin. Ehkä työmatkaan kuluu tunti? Joten herätys on jo ilman lenkkiä hyvin aikaisin ja päiväkahvin aikaan olo on jo valmiiksi onnettoman uupunut. "Vieläkö tässä pitäis aamulenkin takia lähteä heräämään aikasemmin, häh!!!?" Mutta täsmäkeinolla tämä tila voidaan saada korjattua näppärästikin. Pidemmällä aikavälillä merkitys voi olla jopa mullistava. Tavoitteena ei tulekaan olla anaerobisen rajoilla,  läkähtymistasolla vedetty puolentoistatunnin hikilenkki, vaan ajatus: Hyppään täysin unenpöpperössä toppavaatteisiin, vedän kengät jalkaan ja pipon syvälle päähän. Ovi auki ja 5min. tuohon suuntaan. Sama takaisin!!! Tämä 2-3 krt./vko. Ei hassumpi kokeiltavaksi. Jos päiväkahvin  tai ruokatunnin aikaan on totaaliuupumus päällä, niin nipistys siitä uuvuttavasta ja kiireisestä lounaasta samanlaiseen heilahdukseen. 5 min. tuohon suuntaan kävellen ja 5 min. takas! Sitten 15 min. lounasta. Kokeilun arvoinen asia. Voi olla ,ettei ole lenkkipäivinä lainkaan niin energiaton ja uupunut olo, kuin luulisi...eikä niin voimaton ja väsynyt olo kuin lenkittöminä päivinä. Kannattaa testata. Jos aamu alkaa todella aikaisin, niin kotiin luultavasti pääsee myös hieman aikaisemmin, joten silloin voi kokeilla myös samaa. 5 min. suuntaansa ja sen päälle PÄIVÄUNET!!! Ilta on energinen ja yöuni luultavasti herkullisen syvä.

     

  • Porkkana pullan sijalle päiväkahvilla. "No en varmaan ala mitään kasviksia kahvin kanssa kokeilla. Johan siinä alkaa naljailu ja kummeksuvat puheet jostain laihdutuksesta." Naljailu ja ivailu on ominaista yleensä hieman tolloille, joiden omasta mielestä ivailu on oivaltavaa ja näppärää sanailua. Kun hetken seuraa ivailevaista,  "jenkkiroustailevin" älynvälähdyksin tuotettua puhetta tai kirjoitusta, niin hyvä mieli on siitä kyllä kaukana. Iva voi olla  tavaramerkki ja ylpeydenaihe.Puhujalle tai kirjoittajalle jopa omasta mielestään "suoruutta".  Oma jalostunut ja älyä korostava tavaramerkki, mutta ulospäin se näyttäytyy pienuutena, ahdasmielisyytenä ja jotenkin surullisena. Hieman säälittävänä. Ivailu on mielestäni tavaramerkki jonkin asteisesta tyhmyydestä. Ja tulee siihen kompastuttua välillä, omaan tyhmyyteen.  Joten siitä ei hirveästi kannata pahastua, jos ivailua tai "näppärää sanailua" saakin kuulla. Porkkana pullan sijasta lisää ruokavalioon kuitua ja edistää siis vatsan- & suolentoimintaa. Se tasoittaa makeudestaan huolimatta insuliinimyrskyä, koska sisältää nimenomaan kuitua. Tuon vitamiineja sisältävän herkun  terveysvaikutuksiksi on mainittu myös vastustus- ja näkökyvyn lisääntyminen, mahahavan ja syöpien ehkäiseminen, tulehdusten, ripulin, huonon ihon, ummetuksen, unettomuuden ja korkean verenpaineen väheneminen tai torjuminen.

Pari täsmäkeinoa. "Saa käyttää mut ei ol pakko hei"!!!
Vaatii todella pientä panostusta kokeilla. Jos kokonaisvaltainen laihdutus, ruokavalion uusiminen ja säännöllisen liikunnan lisääminen elämänrytmiin tuntuu tällä hetkellä liian raskaalta ja vaivalloiselta, niin noilla parilla askeleella voi saada ihmeitä aikaan.
Aamulenkki voi alkaa houkuttaa useammin. Siihen voi tulla tarve. Siitä voi kasvaa intohimo ja herkku. Onni ja odotuksen arvoinen oma hetki. Se voi joskus vaikka venyä. Sitä voi alkaa himoita myös pidemmäksi aikaa ja aamun lisäksi illalla.


Keho tottuu makuihin, tekemiseen, tunteisiin. Ihminen oppii sietämään väkivaltaa, kipua, alistamista ja julmuutta. Oppii sietämään liikkumattomuutta,välinpitämättömyyttä, ylensyöntiä ja väsymystä. Keho oppii yltiömaustettuun, yltiösuolaiseen, yltiömakeaan ja yltiörasvaiseen.
Ihan samalla tavalla se oppii HYVIIN, KEHOA ARVOSTAVIIN JA RAKASTAVIIN tekoihin, tunteisiin, makuihin. Se vain täytyy opettaa. Toinen haluaa tehdä shokkihoitona nopean ja suuren opetuksen ja toinen taas tarvitsee ne hitaat ja rauhalliset opinpolkunsa. Rakastaminen, välittäminen, huolehtiminen, arvostaminen, kunnioittaminen, kiitollisuus, iloisuus, halukkuus. Niitä kannattaa haluta ja opettaa itselleen. Ja ravinteikkaat ruokavalinnat ja sopiva määrä liikuntaa ja ulkoilmaa ovat hyvä, rakastava ja arvostava teko omaa kehoa ja mieltä kohtaan.Kaisa Jaakkolan
Hormoonitasapaino-
kirja on erinomaista luettavaa aina vaan. Olen lukenut sen läpi nyt kannesta kanteen ja kahlannut moneen otteeseen tietyt luvut. Palaan niihin aina uudestaan.

Monella suomalaisella on autoimmuunisairauksia ja esim. kilpirauhasen vajaatoimintaa, sappikiviä sekä stressiä. Näihin kaikkiin liittyy osaltaan maksa.  Maksa, elin jonka läpi kaikki ihmisen veri virtaa puhdistautumaan, on todella kovilla. Maksan kunnosta huolehtiminen voi auttaa meitä voimaan huomattavasti paremmin. Maksan hyvä toiminta auttaa rasvan polttamisessa energiaksi ja estää liiallisen estrogeenin kerääntymistä elimistöön.

Liika estrogeeni(Estrogeenit ovat sukupuolisteroideja, joita voidaan tässä kutsua naishormooneiksi. Ne ovat tarpeellisia sekä naisilla, että miehillä, mutta liikaa elimistöön kertyessään aiheuttavat ongelmia. Mm. väsymystä, lihomista, flegmaattisuutta, välinpitämättömyyttä. Miehillä niitä kuuluisia manboobseja ja kylkiläskejä. mm. Kaljan juonti lisää estrogeenin tuotantoa ja lisäksi alkoholi estää testostreoinin tuotantoa, jolloin "naisistuminen" ja femiininen pehmeys lisääntyy huomattavasti alkoholia aktiivisesti käyttävillä miehillä.Fyysisten ominaisuuksien lisäksi liiallinen estrogeeni miehen elimistössä lisää myös muita "naismaisiksi luokiteltuja piirteitä"..esim.PMS-"oireita"...) aiheuttaa elimistössä monenlaisia ongelmia. Jaakkolan mukaan tämän hetken tietämys näyttää siltä, että mm. rintasyöpäriski on suurempi niillä naisilla, joilla syntyy paljon huonoja estrogeneja. Jos kehon puhdistus, eli maksan toiminta liiallisen estrogeenin tuotannon lisäksi mättää, niin oi, heikko tilanne!
Estrogeenien toimiva aineenvaihdunta on maksan loistavan työn ansioita. Myös ravinto ja suoliston kunto ovat tärkeitä, kun haluat pitää huolta estrogeenien oikeista suhteista.
Kukapa meistä ei haluaisi olla aktiivinen, viriili ja innostunut. Omaan jaksamiseen ja elimistön hyvään toimintaan voidaan vaikuttaa noilla parilla pienellä alussa mainitulla askeleella. Maksan hoito on myös yksi hyvä askel. Eikä sekään vaadi liikoja. "Saa käyttää mut ei ol pakko hei"!!!


  • Muista nukkua. Maksa tekee töitään ahkerasti öisin. Lyhyet ja huonot unet haittaavat kehon puhdistautumista(Magneisum-lisä tablettina parantaa unta. Magnesium on elimistömme tärkeimpiä kivennäisaineita osallistuen sadoilla eri tavoilla aineenvaihduntaan)
  • Syö joka päivä parsakaalia
  • Ota lusikallinen tai pari vedessä liotettua pellavansiemenrouhetta ennen nukkumaan menoa
  • Sauno: infrapunasauna auttaa poistamaan sellaisia kemikaaleja elimistöstä, jotka eivät muilla menetelmillä oikein suostu lähtemään. Suomalainen saunakin vaikuttaa samoin, mutta infrapunasaunan 40-50 asteen syvälämpö on tutkittu olevan hieman tehokkaampi.
Pieniä valintoja. Kokeilun arvoisia. Jos yksikin hyvä askel jää tavaksi, on se heti iso rakastava teko itselle. Pelkkä yhden kerran kokeilu on jo sitä!!! Rakastavia tekoja ei maailmassa voi jakaa koskaan liikaa!


Treeni-intoa voi myös tulla hakemaan Tahdonvoimaa-treeneistä!!! Tahdonvoimaa.net -osoitteesta löytyy tarkemmat aikataulut. Klikkaa Tästä linkistä Iltalehden uutisointia paikanpäältä 16.1.2013 pidetyistä treeneistä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti