maanantai 11. helmikuuta 2013

Kesäksi kuntoon

12. joulukuu 2012


Laihdutusta pidetään kirosanana joissakin piireissä. Sen sijaan järkevään elämäntapamuutokseen kannustetaan! Se on hieno linjaus. Kohtuullisuus, järkevä ja terveellinen syöminen. Sopiva liikkuminen. Harmonia.


Tuloksia on varmasti nähtävissä joka sektorilla, kun ihminen elämäntapamuutoksen käynnistää ja sen sisäistää, sitä jatkaa. Psyyke, sosiaaliset kohtaamiset, emotionaalisuus ja fysiikka tykkäävät.

Jos kehoon on kertynyt rasvakudosta tarpeeton määrä on sen vähentäminen järkevää ja se vaatii muutakin kuin hyviä ajatuksia. Rasvakudos kertyy melko rivakkaan tahtiin kohti vartaloa ja sen vähentäminen on aina hieman työläämpää kuin hankkiminen. Laihdutus ja rasvan vähentäminen vaatii KIELTÄYTYMISTÄ ja LIPSUMISEN VÄLTTÄMISTÄ. Se vaatii itselleen lupaamista. Lupaamista tosissaan. Se vaatii semppiä ja siinä avuksi on usein myös tuki ja kannustus. Ja vaikka treeni on älyttömän tehokas tuki, kannustin ja innostaja, niin rasvakudokseen merkittävimmät muutokset tehdään ruokalautasen ääressä.

Nyt käynnistetään LAIHDUTUSRYHMÄ.


Tämä blogi kannustaa lähinnä itseäni pitäytymään hyvissä ruokavalinnoissa ja järkevissä raameissa. Toimii. Hyviä muistutuksia ja arjen valintoja. Kroppa pysyy kunnossa ja kuosissa näillä.


Mutta kun haluan rasvakudoksen vähenemistä, niin se vaatii näiden arjen perusvalintojen lisäksi tiukkaa ruokavaliota. Tarkkoja annoskokoja, määritellyt ruoka-ajat, vain tietyt ruoka-aineet ja muutenkin hyvin raamitetun systeemin, josta ei lipsuta. Idea on nimenomaan tuo: EI LIPSUTA. EI SOOLOILLA. EI KIKKAILLA. Yleensä sooloilun ja kikkailun ja lipsuttelun jälkeen kuulee suustaan hämmästyneitä kommentteja: "Miten se rasva ei vähene, vaikka mä sitä ja tätä...oho!!!..minä en paljon mitään ja siltikin rasva on ja pysyy."

Rasvan vähentäminen vaatii sen, että valitaan tietty, melko suppea ruoka-aineiden joukko, joista aterioilla valitaan aina samat asiat. Eikä kuikita kaula pitkällään sen joukon ulkopuolelle. Kun rasvakudosta on sopiva määrä, voidaan  pikkuhiljaa  alkaa laajentamaan tätä ruoka-aineiden joukkoa. Nähdään millaisilla ruoka valinnoilla keho pysyy kuosissaan ja millaisilla ruoka-aineilla vaste on väärä. Mutta varsinainen rasvakudoksen vähentäminen vaatii tiukat ja säännönmukaiset ruokailut ilman kokeiluja ja lipsumisia. Ylläpito on kokeilun aikaa, mutta sekin on tehtävä hallitusti.


Ylläpidosta ei kuitenkaan vielä sen enempää, koska nyt alkaa varsinainen laihdutus. Muutama innokas juippi mahtuu mukaan. Tämä mystinen, meille velttoa elämäntapaa toteuttaville henkilöille suunnattu rasvan karistus toiminta tapahtuu facebookin ryhmässä, joka perustetaan tätä laihdutusprojektia varten. Apuna käytetään kaikki mahdollinen opiskeltu, lainattu, omaksuttu ja kantapään kautta koettu tieto.  Jos koet tarpeelliseksi päästä kesäkuntoon 2013, niin hyppää mukaan!

Vaatimukset:

-Facebookin käyttö
-OMA HALU JA LUPAUS!!
-Periksiantamaton luonne. Tässä ei selitellä. Tässä tehdään just eikä melekeen.
-Selkeä pudotustavoite kiloina
-Tilitysvelvollisuus ryhmässä: sentteinä, kiloina, kuvina
-mittanauha
-puntari


Mitä luvassa:
-Selkeät ohjeet, ruokavalinnat
-Tsemppiä ja piiskaa
-Kannustusta kavereilta
-Piinaa ja painostusta
-Menestystarinoita
-Kesäkunto 2013

Jos olet mukana pistä viestiä inboxiin facebookissa: Petra Virtanen
https://www.facebook.com/petra.virtanen.16

Jotta hyvään semppaamiseen ja ryhmätoimintaan päästään ei kovin suurta sakkia aiota haalia mukaan. Kun ilmoittaudut, kerro:
  • Nimi
  • Ikä
  • Pituus
  • Paino nyt
  • Tavoitepaino
  • Terveystilanne
  • Treeniaktiivisuus
  • Kuvaile nykyistä ruokavaliotasi
Tervetuloa kuntoon kesäksi 2013!!!!
(Ryhmä starttaa viikolla 51. keskiviikkona. Ilmoittautumista voi kokeilla maanantaihin 17.12. 12 asti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti